"Ušakovs ir sabiedrisko attiecību uzpūsta marionete"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviešiem jāsaglabā pilnīgs miers un pārliecība, ka krievu valodu neizdosies noteikt par otru oficiālo valodu Latvijā. Atmodas laika līderis Dainis Īvāns sarunā ar portālu TVNET izteicās, ka tā būtu latviešu nācijas pašnāvība.

Latviešu pašnāvību nedrīkst pieļaut!

Viņš sacīja - lielais savākto parakstu daudzums ir sekas iepriekš pieļautajām kļūdām un politiķu bezatbildībai, vadot valsti.

Valsts valodas politikai vajadzējis būt stingrākai. Tāpat lielāka uzmanība bija jāpievērš kultūrai. Vajadzējis arī sekot līdzi masu informācijas līdzekļu finansēšanai.

Atmodas laikos nebija iedomājams, ka tā iespļaus dvēselē latviešu tautai

un apdraudēs mūsu pastāvēšanas tiesības. Protams, ja mazai valodai blakus vienā līmenī noliks lielas valsts valodu, latviešu valoda neizdzīvos.

Tādu kā es, kas neiesaistās ne vienu, ne otru radikāļu aktivitātēs, ir vairākums. Mēs tagad esam nostādīti pazemojošā lomā, jo mums nāksies piedalīties šai spēlē.

Nedrīkst pieļaut latviešu nācijas pašnāvību!

Žēl, ka daži latvieši to nesaprot.

Jautāts par Nila Ušakova aktivitātēm parakstu vākšanas laikā, Īvāns sacīja: "Ušakovs ir sabiedrisko attiecību uzpūsta marionete Kremļa politiķu rokās."

Krievijas mediji aicina parakstīties par krievu valodu

Viņš stāstīja, ka vairāki Krievijas masu mediji kampaņas laikā aicināja parakstīties par krievu valodu kā otro valsts valodu Latvijā, tādā veidā rupji iejaucoties Latvijas iekšējās lietās.

Krievijas presē izskanējis pamatojums, ka līdz ar krievu valodas kļūšanu par otro valsts valodu Latvijā

Eiropas Savienībā dzīvojošie krievi cer panākt spēcīgāku statusu Eiropā.

Viņi vēlas, lai krievu valoda kļūtu par vienu no oficiālajām valodām Eiropā, un tādā veidā Anglijā un Vācijā dzīvojošie krievi varēs šajās valstīs daudz brīvāk runāt savā dzimtajā valodā, nevis būs spiesti mācīties citas valodas.

"Tā ir liela, agresīva spēle pret Latviju."

Ko darīt? Saglabāt mieru!

Latviešiem tagad vajadzētu saglabāt pilnīgu mieru un pārliecību, ka krievu valodu neizdosies noteikt par otru oficiālo valodu Latvijā. "Mums jāsaprot, ka tas ir tikai kārtējais sprungulis latviešu nācijas izdzīvošanas ceļā. Mums vienkārši jāpārkāpj pāri. Latvieši ir pietiekami stipri, lai saņemtos un, iespējams, labotu kļūdas."

Portāls TVNET jau ziņoja, ka Centrālā vēlēšanu komisija patlaban apkopojusi informāciju par vairāk nekā 180 tūkstošiem parakstu, kas mēneša laikā atdoti parakstu vākšanā par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Pašlaik vēl turpinās informācijas apkopošana no visām pašvaldībām.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu