Referenduma kampaņai varētu izmantot arī budžeta naudu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kampaņas sarīkošanā, lai pilsoņus aicinātu piedalīties gaidāmajā referendumā par Satversmes grozījumiem, lai krievu valodai piešķirtu valsts valodas statusu Latvijā, varētu izmantot arī budžeta naudu, šādu viedokli "Latvijas Avīzei" paudis "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Tuvojoties referendumam, partija ir plānojusi izvērst kampaņu, lai mudinātu cilvēkus referendumā piedalīties. Kampars uzskata, ka tik svarīga jautājuma atspoguļošanai varētu tērēt arī valsts naudu.

"Tā kā latviešu valoda noteikti ir viens no šīs valsts pastāvēšanas pamatjautājumiem, tad tik svarīgā pasākumā, iespējams, varētu izmantot arī budžeta naudu. Tam piekrīt "Vienotības" valdes vairākums, jo lai atceramies, ka arī pirms referenduma par iestāšanos Eiropas Savienībā tika rīkota plaša atbalsta kampaņa, kam tērēja valsts līdzekļus. Jautājums par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu ir tikpat nozīmīgs pamatjautājums Latvijas nākotnei," pamatoja Kampars.

"Manuprāt, šī ir reize, kad būtu korekti tērēt nodokļu maksātāju naudu, lai informētu iedzīvotājus. Tai nevajadzētu būt lielai summai, lai izskaidrotu mūsu neatkarīgās valsts pozīciju, kāpēc ir tik svarīgi saglabāt pilnas neapstrīdamas tiesības latviešu valodai. Un valstij šāda pozīcija ir jāieņem," viņš pauda.

Cik "Vienotība" atvēlēs kampaņai, Kampars vēl nevarēja pateikt, jo finansējums neesot tik ātri sameklējams. Taču partija paredzējusi izveidot kampaņas vadības grupu, tāpat partija varētu koordinēt savas akcijas ar koalīcijas partneriem.

Referendums par Satversmes grozījumiem saistībā ar otru valsts valodu varētu notikt pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu