Žagars: operā pret mani nostājušies neveiksminieki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars uzskata, ka operas darbinieku vairākums nebūt nav nostājušies opozīcijā pret viņu - pretinieku rindās esot tikai neveiksminieki, kurus gan viņš vārdā nenosauc.

Pret mani iestājas neveiksminieki

«Kādam varētu rasties iespaids, ka liela daļa mākslinieku iestājas pret mani. Tā nebūt nav. Visi mūsu vadošie solisti - [Jānis] Apeinis, [Inga] Šļubovska, [Raimonds] Bramanis, [Andris] Ludvigs, [Liene] Kinča un citi - ir normāli cilvēki, viņi visu ir panākuši ar saviem spēkiem un talantu, par solistiem izauguši no kora dziedātājiem. Bet pret mani iestājas neveiksminieki. Viņu vidū, ir, piemēram, viens no mūsu zināmajiem tenoriem, kuram neizdevās iedzīvoties Itālijā un kurš atgriezās. Vai arī, atvainojiet, koriste, kura ne pēc kādiem parametriem neatbilst solistei - ne pēc balss, ne faktūras. Viņi ir tie, kas stāv pirmajās rindās pret mani,» otrdien publicētā intervijā laikrakstam «Telegraf» klāstīja Žagars.

Savukārt attiecībā uz vienu no skaļākajiem kritiķiem - orķestra arodbiedrības vadītāju Aldi Grundi, kuram ir saites ar Nacionālo apvienību - Žagars norādīja, ka gribētu, lai ļaudis vairāk domā par mākslas un iestudējumu kvalitāti un tikai pēc tam - par personīgajām ambīcijām un politiku.

Arodbiedrības neatbalsta Žagara palikšanu amatā

Jau vēstīts, ka LNO arodbiedrības uzskata, ka operas mākslinieciskajam vadītājam jābūt LNO galvenajam diriģentam.

LNO orķestra arodbiedrības līderis Aldis Grunde norādīja, ka arodbiedrības neatbalsta līdzšinējā operas direktora Andreja Žagara palikšanu amatā un nevēlas arī turpmāk viņu redzēt kā operas māksliniecisko vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu