Krievijas medijs: Latvijas ārlietu ministrs «pasūta Lavrovu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA. TVNET karikatūra

Krievijas ziņu portāls newsru.com publicējis rakstu ar visai skandalozu virsrakstu, norādot, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs «pasūtījis Sergeju Lavrovu un visus neapmierinātos krievus - lasīt Putinu».

Newsru.com ziņas izklāstā teikts, ka Rinkēvičs Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un visiem ar savu stāvokli neapmierinātajiem krievvalodīgajiem esot ironiski ieteicis iepazīties ar Krievijas premjerministra Vladimira Putina jaunāko rakstu.

Rinkēvičs uzsvēris, ka Latvija valodas politikas jautājumā nerīkojas atšķirīgi, kā to, piemēram, dara Krievija. Vladimirs Putins savukārt savā rakstā norādījis, ka «viņa vadītajā valstī nacionālās identitātes un valsts pamats ir valoda».

«Tāpēc Lavrova kungam būtu ieteicams pasekot tam, kas notiek paša mājās,» teicis Rinkēvičs.

Jāpiebilst, ka Putins publikācijā laikrakstam «Neatkarīgā Avīze» norāda, ka Krievija grasās stingrāk kontrolēt imigrācijas politiku un tiem imigrantiem, kas vēlēsies dzīvot un strādāt Krievijā, «no nākamā gada nāksies kārtot eksāmenu Krievijas vēsturē un literatūrā, kā arī valodas pamatu un tiesību jautājumā».

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēris, ka tāda pati prasība ir arī Latvijā un attiecas arī uz nepilsoņiem, kuri šeit atrodas kopš PSRS sabrukuma. Rinkēvičs arī atgādināja, ka Ārlietu ministrija skaidri paudusi savas pozīcijas saistībā ar ministra Lavrova izteikumiem, rekomendējot viņam atturēties no komentāriem par citas valsts iekšējām lietām.

Newsru.com rakstā arī ziņo par Latvijā 18.februārī gaidāmo referendumu par krievu kā otras valsts valodas ieviešanu, kā arī Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas jaunāko iniciatīvu ierosināt, lai krievu valoda tiktu atzīta par oficiālu saziņas līdzekli arī Eiropas Savienības institūcijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu