Vecticībnieks: Latvijā jābūt vienai valodai, un tā jāprot

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā, līdzīgi kā daudzās citās valstīs, ir jābūt vienai valsts valodai, pie mums - latviešu. Tā ir jāprot, tā jāmācās un jāzina, laikrakstam «Čas» saka Latvijas Vecticībnieku Pomoras baznīcas Centrālās padomes priekšsēdētājs, Daugavpils (Jaunbūves) vecticībnieku kopienas garīgais audzinātājs Aleksijs Žilko.

Viņš gan norāda, ka vienas valsts valodas noteikšana nenozīmējot, ka arī citas valodas šajā teritorijā nedrīkstētu lietot. «Mēs, vecticībnieki, šeit Latvijā esam tādi paši saimnieki kā titulētās nācijas pilsoņi un savu dzimto krievu valodu aizstāvēsim,» norāda Žilko.

Viņš uzskata, ka kaimiņiem ir jādzīvo mierā un saticībā. Ja kaut kādi apstākļi liedz tā dzīvot, ir jāsēžas pie apaļā galda un jārunā. «Katrā gadījumā mēs vienmēr esam gatavi šādām sarunām,» piebilst vecticībnieku pārstāvis.

Žilko uzsver, ka pakāpeniski, ar visiem iespējamajiem līdzekļiem likuma ietvaros tomēr būs mēģinājumi panākt krievu valodas pielīdzināšanu valsts oficiālās valodas statusam.

Uz jautājumu par 2012.gada nogalē prognozēto pasaules galu saskaņā ar maiju kalendāra beigām Žilko atbildēja, ka uz kristiešiem «kaut kādas tur pasaules kaut kāds tur gals» neattiecas, jo «Dievs ir mūžīgs», līdz ar to arī Dieva radītā dzīve ir mūžīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu