Vīķe-Freiberga kritizē CVK par elektroniskās balsošanas neieviešanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga kritizē Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) par pasivitāti, «noguļot» izdevību ieviest elektronisko balsošanu Latvijā.

Eksprezidente intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «100.pants» uzsvēra, ka Igaunijā jau piecus gadus balso elektroniski, taču latvieši joprojām nav «atmodušies, ka mēs dzīvojam elektroniskā laikmetā».

«Mani satriec Centrālās vēlēšanu komisijas attieksme, ka viņi ir tikai pasīvi, tādi kā koka ķipari, kas tikai akli seko tam, kas ir likumā ierakstīts un viņiem nav absolūtas tiesības uzņemties iniciatīvu,» kritizēja eksprezidente.

«Viņi [CVK] ir profesionāļi, kam vajadzēja izprast situāciju, kam vajag kontaktos ar saviem amata brāļiem ārzemēs vērot situāciju, kā var uzlabot Latvijas vēlēšanu sistēmu, gan veidojot Vēlētāju reģistru, gan ieviešot elektroniskos līdzekļus. Te ir ļoti nokavēts un nogulēts šis pienākums un izdevība palīdzēt likumdevējam ar saviem priekšlikumiem, varbūt arī mazliet pabikstīt likumdevēju, kas ir aizņemts ar citiem jautājumiem, un atgādināt par šo jautājumu, nevis tikai pasīvi gaidīt,» uzsvēra eksprezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu