Ražuks: Lietuvā liela interese par referendumu Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lietuva ar lielu interesi sekoja līdzi Latvijā notikušajam referendumam par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, kā arī sarunās Lietuvas Seima deputāti pauda gandarījumu par referenduma rezultātiem, norāda Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētājs Romualds Ražuks (ZRP).

Kā informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, lai pārrunātu valstu sadarbību un stiprinātu Latvijas un Lietuvas parlamentāriešu kontaktus, Ražuks līdz ar četriem citiem sadarbības grupas deputātiem vakar un šodien uzturējās vizītē Lietuvā.

«Ņemot vērā, ka Lietuvā ieradāmies uzreiz pēc Latvijā notikušā referenduma, šis jautājums dominēja teju visās sarunās. Gan Lietuvas Seima deputāti, gan citas amatpersonas sarunu laikā apsveica ar referenduma rezultātiem,» teica Ražuks.

Kā otru būtiskāko sarunu tematu deputātu sadarbības grupas priekšsēdētājs minēja Latvijas un Lietuvas sadarbību enerģētikas jomā.

«Tiekoties ar kolēģiem, guvām plašu informāciju par Lietuvas izstrādāto enerģētiskās neatkarības nodrošināšanas plānu. Bijām vienisprātis, ka reālu Baltijas enerģētisko neatkarību iespējams nodrošināt, tikai visām trim Baltijas valstīm darbojoties vienoti. Tieši tādēļ būtiski tikties, lai apmainītos ar informāciju un viedokļiem par mūsu valstīm būtiskiem jautājumiem politikā un ekonomikā,» sacīja Ražuks, norādot, ka panākta vienošanās šādas Latvijas un Lietuvas parlamentāriešu tikšanās rīkot regulāri.

Tāpat vizītes laikā Saeimas deputāti apmeklēja Lietuvas Tautsaimniecības ministriju, kur iepazinās ar Lietuvas pieredzi kūrortu politikas veidošanā. «Kūrortu nozare Lietuvā jau ilgstoši tiek mērķtiecīgi atbalstīta, un šai politikai jau var redzēt pozitīvus rezultātus. Domāju, ka Latvija šajā tautsaimniecības jomā var ļoti daudz mācīties no Lietuvas,» uzsvēra deputātu grupas priekšsēdētājs.

Vizītē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 20.februārī un 21.februārī līdz ar Ražuku uzturējās arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Čaklais (V), deputāti Jeļena Lazareva (SC), Raivis Blumfelds (VL-TB/LNNK) un Viktors Valainis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu