DP: šogad 16.martā ir augsts risks sabiedriskajai drošībai (336)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šogad gaidāms «ļoti īpašs» 16.marts un riski sabiedriskajai drošībai un kārtībai ir augsti, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem teica Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

DP strādās pastiprinātā režīmā

«Riski ir diezgan augsti sabiedriskajai kārtībai un drošībai. Tāpēc būs jāstrādā pastiprinātā režīmā,» sacīja Drošības policijas priekšnieks.

Viņš norādīja, ka 16.martā pieteikti pieci konfrontējoši gājieni, kā arī piketi un sapulces,

kas visi plānoti no rīta līdz pusdienlaikam. Drošības policija izvērtēs pasākumu riskus un informēs par savu viedokli Rīgas domi, kurai būs jālemj par pasākumu norisi.

Tāpat šogad 16.martā Rīgu varētu apmeklēt ap 30 līdz 40 ārzemju dažāda veida «radikāļu un ekstrēmistu» no Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Vācijas un Krievijas. Pastiprinātā režīmā strādās robežsardze, un Drošības policija veido arī tā dēvēto melno sarakstu.

Pieteikts liels pasākumu skaits

Šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, riski sabiedriskajai drošībai un kārtībai ir augstāki, jo pieteikts liels pasākumu skaits, kā arī tos ietekmējis nesen notikušais referendums.

Komentāri (336)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu