Bērziņš: 16.martu un 9.maiju nedrīkst izmantot reitinga celšanai (131)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

16.marta un 9.maija pasākumus nedrīkst izmantot sava politiskā reitinga celšanai, jo tā tiek pazemoti gan kritušie, gan viņu tuvinieki, intervijā Latvijas Radio 4 sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Grib politiski pacelties uz veco cilvēku rēķina

Taujāts, vai atbalsta politiķu un valdības ministru piedalīšanos 16.marta pasākumos, prezidents norādīja, ka, pēc viņa domām, šajos pasākumos ir jāpiedalās tiem, kas piemin savējos, un 16.martā vai 9.maijā šiem cilvēkiem ir visas tiesības to darīt. Savukārt pārējie, kas tajos ierodas, lai sevi parādītu, celtu savu reitingu, šos cilvēkus vienkārši pazemo.

Pēc viņa domām, ir cilvēki, kuri uz šo veco cilvēku rēķina, kas piedalās piemiņas pasākumos, vienkārši «grib politiski pacelties» un «tas nav normāli, tas ir jābeidz un jāskatās uz priekšu, domājot par nākotni».

Izraisa Krievijas sašutumu

Jau ziņots, ka Bērziņa spriedumi par to, ka Otrajā pasaules karā vācu pusē karojušie latviešu leģionāri nav noziedznieki un ka viņu priekšā ir jānoliec galva, trešdien raisījuši Krievijas Ārlietu ministrijas sašutumu.

«Diemžēl nākas konstatēt, ka oficiālās Rīgas iesakņojusies tiekšanās pēc «vēsturiskā revanša» nesekmē to, ka mūsdienu Latvija tiek uztverta kā demokrātiska valsts, kā arī nesekmē tās attiecību attīstīšanu ar Krieviju,» norādīja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Komentējot sakāpināto gaisotni pirms leģionāru piemiņas dienas 16.martā, Latvijas prezidents Andris Bērziņš 28.februārī telekanālā LNT sacīja, ka Latvijas iedzīvotāji, kuri Otrā pasaules kara laikā nonāca fašistiskās Vācijas armijas rindās, nav noziedznieki.

Politiķis tieši neatbildēja uz vairākkārt uzdoto jautājumu, vai valstij leģionāru piemiņa 16.martā būtu jāgodā kaut kā īpašāk, vien sakot, ka «ignorēt nevajag neko». Bērziņš retoriski vaicāja, kāpēc gan vajadzētu noliegt to, ka tik daudz cilvēku zaudējuši dzīvību un ziedojuši sevi Latvijas nākotnei.

Komentāri (131)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu