Loginovs: skaidri apzinos, kādus pārkāpumus drīkstu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs uzskata, ka nav pārkāpis likumu, slēpjoties aiz Singapūrā reģistrēta uzņēmuma, kļūstot par vienu no zemes nomniekiem paša vadītājā brīvostā, šādu viedokli viņš šovakar pauda intervijā LTV raidījumam «De facto».

«Man ir visvienkāršāk, un visiem es apmierinu, tikai dēļ viena aspekta, ka es ne pa labi, ne pa kreisi neskatos. Es daru savu darbu, es varu pateikt visiem pēc kārtas - valdei, valdībai, to jūs visi esat redzējuši, premjeriem, prezidentiem, ka viņi ir vai nu duraki vai mazattīstīti, vai kaut ko nesaprot, un nevajag grābstīties tur, kur paši neko nejēdz,» skarbs bija Loginovs.

Šis ilggadējā Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova teiktais visprecīzāk raksturo tos iemeslus, kāpēc joprojām viņš par amata zaudēšanu nesatraucas un ir pat ļoti pārliecināts, ka viņa slēpšanās aiz Singapūrā reģistrētā Spilves pļavu nomnieka tā arī nekādas sekas neradīs. «Persona, kura ir komunicējusi ar tādām tiesībsargājošajām iestādēm kā KNAB, es skaidri apzinos, ko es drīkstu un ko es nedrīkstu darīt. Un kādus es drīkstu pārkāpumus veikt un kādās robežās vai limitos es esmu ierāmēts,» «De facto» sacīja Loginovs.

Un, lai gan Loginovs sola atklāt, kas ir patiesie Spilves pļavu nomnieki un kādi ir to plāni, pagaidām viņš detalizētas ziņas nesniedz. Tikai vēlreiz apliecina, ka ir viens no īpašniekiem Singapūrā reģistrētai kompānijai «Valhalla Commodities Investments». Viņam arī nācās atzīt, ka īsti taisnībai neatbilst apgalvojums, ko potenciālie zemes nomnieki bija norādījuši iesniegumā brīvostai, ka minētā «Valhalla» ir viens no vadošajiem eksporta loģistikas zonu attīstītājiem Eiropā un Āzijā. Kā skaidroja Loginovs, «vadošais uzņēmums ir viena lieta, bet tā uzņēmuma īpašnieki un tas otrs gals, nu tie ir pazīstami un, kā saka, turīgi cilvēki, kas var noorganizēt šo te pasākumu, galvenais, ka tas pasākums var būt reāls.»

60 procenti Singapūrā reģistrētā uzņēmuma daļu pieder kādai Panamā reģistrētai ofšora kompānijai. Kas ir šīs personas, kas slēpjas aiz Panamā reģistrētā ofšora, Loginovs neatklāj. Viņš arī pagaidām neatklāj savus pārējos darījumus, taču nenoliedz, ka tādi pagājušogad bijuši vairāki un tos varēšot ieraudzīt viņa amatpersonas deklarācijā. Ar Rīgas brīvostu saistīts esot tikai viens darījums – Spilves pļavu noma.

Loginovs apgalvo, ka apzināti sākotnēji nav informējis valdes locekļus, ka viņam pieder iespējamais brīvostas zemju nomnieks. Taču vaicāts, vai apzināti sākotnēji nav informējis par savām īpašumtiesībām, jo baidījies, ka tāpēc brīvostas valde varētu neļaut slēgt zemes nomas līgumu, Loginovs augstprātīgi sacīja: «man neiedotu?! Kāpēc lai man neiedotu?» Viņš gan piedraud, ka «ja kādam nepatiks, ja būs arguments, ka es tur esmu, tad es pārdodu, ja nepatiks tas projekts vispār, tad es ar to projektu iešu uz Tallinu».

Šajā reizē Loginovam gan ir pamats vismaz nedaudz satraukties, finanšu ministrs Andris Vilks, vērtējot Loginova rīcību, publiski paudis, ka neviens nav neaizstājams. Zināms arī, ka sašutumu brīvostas politiskajā vadībā, proti, valdē, izraisījusi arī zemes nomas līguma parakstīšana, neskatoties uz aizliegumu.

«Es uzskatu, ka nevienu likumu neesmu pārkāpis, bet tas, ko cilvēks uzskata, ne vienmēr ir pareizi, jo likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības, es jau neesmu jurists, es neesmu guru juridiskos jautājumos, var jau būt ka KNABam liksies savādāk, to viņi pateiks, es domāju fiksi un ātri,» sacīja Loginovs.

Pagaidām gan nav zināms, kad KNAB varētu noslēgties pārbaude par Loginova rīcību. Brīvostas pārvalde arī sola, ka birojam tikšot sniegta arī visa informācija par tām personām, kas aizslēpušās aiz Panamā reģistrētā ofšora. Jautājums tikai – kāpēc visa šī informācija brīvostas valdei svarīga šķiet tikai tagad un tā nelikās būtiska pagājušā gada nogalē, kad tā deva jāvārdu zemes nomas līguma slēgšanai, norāda «De facto».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu