LTV demonstrēts leģionārus apmelojošs sižets (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«TB/LNNK» pieprasa LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam sniegt paskaidrojumu par 14.martā LTV7 vakara ziņās demonstrēto sižetu, kurā saistībā ar 16.marta notikumiem tika atspoguļots klaji tendenciozs, cieņu aizskarošs viedoklis par latviešu leģionāriem, TVNET informēja apvienības pārstāve Ieva Līne.

Ziņu sižetā ievērojams ētera laiks tika atvēlēts kādas mazpazīstamas organizācijas viedokļu popularizēšanai, kuros ne tikai tika sagrozīta vēsture un veidota ačgārna izpratne par II Pasaules kara notikumiem, bet arī rupji aizskarti un pazemoti latviešu karavīri, dēvējot viņus par «nepiebeigtajiem nacistiem» un slepkavām.

«Nav pieļaujami, ka sabiedriskā televīzija, kura par valsts naudu īsteno sabiedrisko pasūtījumu, faktiski veic pretvalstisku darbību, propagandējot nepieņemamas un pilsoņu godu aizskarošas idejas. Kotam būs jāatrod ļoti pārliecinoši argumenti, lai attaisnotu šādu notikumu pieļaušanu paša vadītajā iestādē,» uzskata Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Nacionālā apvienība gaida nekavējošu atbildi no Kota un aicinās šo gadījumu izvērtēt arī Nacionālo elektronisko un plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPL).

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu