Deputāts: Pedofili Latvijā ķīmiski un ķirurģiski jākastrē (129)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mūsu valstī ir pārāk maiga attieksme pret pedofiliem. Šiem cilvēkiem bez cietumsoda kā papildu drošības līdzeklis jāievieš ķīmiskā un ķirurģiskā kastrācija, uzskata 11. Saeimas deputāts un biedrības «Brīvie demokrāti» valdes loceklis Gunārs Rusiņš.

Nav saprotama maigā attieksme pret pedofiliem

«Man nav īsti saprotama mūsu valsts maigā attieksme pret pedofiliem. Šie cilvēki izcieš savu cietumsodu, kas turklāt bieži ir pārlieku maigs un jau visai drīz ļauj viņiem atgriezties sabiedrībā un, iespējams, pastrādāt jaunus noziegumus,» sašutis ir deputāts, atgādinot, ka Latvijā ir arī pedofili, kas ir sodīti vairākkārt.

Kā risinājumu cīņai pret šo nejēdzību Rusiņš rosina pedofilu piespiedu ķīmisko kastrāciju, kas jau ir ieviesta vairākās citās pasaules valstīs un pierādījusi sevi kā efektīvu līdzekli. Savukārt, ja noziedznieks noziegumu pastrādā atkārtoti, tad tiktu veikta ķirurģiskā kastrācija.

Jādomā par bērnu drošību

«Vienīgās valstis Eiropā, kurās, neskatoties uz Eiropas Padomes norādījumiem, pieļauj ķirurģisko kastrāciju, ir Čehija un Vācija. Es domāju, ka arī Latvijai šī ir tā reize, kad nevajadzētu piekāpties Eiropas prasībām.

Nevajag domāt tik daudz par noziedznieku «tiesībām», bet gan par mūsu bērnu drošību.

Uzskatu, ka šāda veida soda mērs mazinātu pedofilu atkārtotus noziegumus,» tā Rusiņš.

Ieviešot šādu papildu soda mēru, viņaprāt, ne tikai tiktu ierobežota šīs sērgas izplatība, bet vienlaikus sabiedrībai būtu skaidrs, ka tik smagu noziegumu pastrādātāji netiks sodīti ar tādu pašu vai līdzīgu cietumsodu kā citi noziedznieki.

Rosinās izmaiņas krimināllikumā

«Viņi ir drauds sabiedrībai,» pārliecināts Rusiņš. Viņš iecerējis jau tuvākajā laikā rosināt nepieciešamās izmaiņas Krimināllikumā, lai šāds papildu sods tiek piemērots noziedzniekiem, kas pastrādājuši dzimumnoziegumus pret mazgadīgām personām.

Ķīmiskā kastrācija jau tiek izmantota tādās Eiropas valstīs kā Dānija, Austrija, Lielbritānija, Francija un Somija, bet ar notiesātā piekrišanu. Polijā ķīmiskā kastrācija ir obligāta. Šāda norma tiek piemērota vairākos ASV štatos un Kanādā. Pavisam nesen tās ieviešana atbalstīta arī mūsu kaimiņvalstīs Igaunijā un Krievijā. Ķirurģiskā kastrācija kā sods atļauta Čehijā un Vācijā.

Komentāri (129)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu