Stankevičs: kristietību un tautiskās tradīcijas nevajag pretnostatīt (97)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atsevišķi kristieši un tautisko tradīciju piekritēji Latvijā nevajadzīgi pretnostata kristīgās vērtības un tautiskās tradīcijas, lai gan tās gadsimtiem ilgi ir organiski pastāvējušas līdzās un viena otru bagātinājušas, Lielajā piektdienā intervijā Latvijas Radio sacīja Romas katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

«Latvijā pastāv tāda neveselīga antagonizācija starp tiem kristiešiem, kuri pilnībā noliedz tautiskās tradīcijas un saka, ka tas ir pagānisms, to visu vajag atmest un pieņemt tikai tīro evaņģēliju, un tiem tautisko tradīciju mīļotājiem, kuri saka, ka kristietība ir sveša un uzspiesta reliģija, ka tā pilnībā jāatmet un jāatgriežas pie mūsu senās reliģijas,» teica Stankevičs.

Viņaprāt, abi novirzieni ir kļūdaini, jo Latvijā gadsimtu gaitā abas tradīcijas ir organiski pastāvējušas kopā un tās ir savstarpēji bagātinājušās.

«Pretruna ir tikai tādā gadījumā, ja ņem tīri pagāniskos, maģiskos rituālus, elementus, kuri faktiski ir reliģija. Bet tiktāl, cik tā ir tautas gara izpausme un tautas kultūras mantojums, tas ir atzīstams un tur nav nekādu pretrunu,» uzsvēra Katoļu baznīcas galva Latvijā.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu