Ministrs aicina izvērtēt «Elkor» atlaižu akciju (39)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) aicina Tiesībsargu un Patērētāju tiesību aizsardzības centru izvērtēt «Elkor» akcijas gadījumu un veikt visas nepieciešamās darbības, aizstāvot mūsu valsts pilsoņu intereses un cilvēktiesības.

Par to informēja tieslietu ministra preses sekretāre Līga Ādamsone.

Bērziņš uzskata, ka nav pieņemama šāda cilvēktiesību aizskaroša un ekonomiski diskriminējoša atlaižu piemērošanas politika pret pilsoņiem.

«Šāda izturēšanās nav civilizēta un pieklājīga.

Var saprast cilvēku vēlmi nopelnīt, bet tas ir zem cienījama uzņēmēja goda, diskriminēt tās valsts pilsoņus, kuru valstī viņš veic uzņēmējdarbību,»

norāda Bērziņš.

Viņš ir pārliecināts, ka «Elkor» pārdevēji nepārbaudīja pircēja-iebraucēja pasē esošo Latvijas vīzas esamību, un tādējādi daudzi desmiti tūkstošu Latvijā dzīvojošo cilvēku ar Krievijas pasi tika nostādīti privileģētākā stāvoklī nekā Latvijas pilsoņi un pat nepilsoņi.

«Tādēļ šāda akcija ir nekorekta. Vēlos cerēt, ka šī ir tikai neapdomīga rīcība, kas neatkārtosies,» uzsver Bērziņš.

Lielveikalu tīkls «Elkor» martā piedāvāja 11% atlaidi, ja tika uzrādīta ārvalstu pase. Savukārt Latvijas pilsoņiem šāda veida atlaide nepienācās. Tika izskanējis, ka šādas atlaides piedāvātas arī nepilsoņiem, taču uzņēmums to kategoriski noliedza.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu