No Latvijas aizbraukuši 450 000 cilvēku (413)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No Latvijas ir aizbraukuši vismaz 450 000 Latvijas iedzīvotāju, nevis 200 000 vai 250 000, kā ziņo Centrālā statistikas pārvalde, intervijā sacīja 27.martā dibinātās biedrības «Stratēģiskās pētniecības un vadības centrs» priekšsēdētājs, Latvijas Universitātes profesors Andris Deniņš.

«Man ir pašam savi aprēķini un pētījumi, ārzemju ekspertu slēdzieni un pieņēmumi, kas par to liecina.

Jāsaliek tikai kopā iepriekšējās tautas skaitīšanas dati ar šīs tautas skaitīšanas datiem, dzimtsarakstu birojā jānoskaidro, cik šajā laikā ir piedzimuši un cik ir nomiruši.

Es īsti arī neticu tautas skaitīšanas datiem,

jo šie rezultāti tika gaidīti tik ilgi, tie tika pasniegti ar dažādām interpretācijām, tāpēc es tiem vienkārši neuzticos,» uzsvēra Deniņš.

Viņš piebilda, ka par darbaspēka trūkumu ir jābūt precīzākiem aprēķiniem un skaitļiem, jābūt precīziem datiem par aizbraukušo iedzīvotāju skaitu.

«Esmu runājis ar demogrāfu un akadēmiķi Pēteri Zvidriņu, un ekspertu viedokļi ir krietni atšķirīgi no oficiāli pieejamās statistikas,» piebilda Deniņš.

Komentāri (413)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu