VK: valsts pārvaldes seja ir pretimnākoša, nav birokrātiska (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane uzsvērusi, ka valsts pārvaldes seja nav pelēka un birokrātiska, bet gan atvērta, radoša un pretimnākoša.

Valsts kanceleja sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām šogad 28.septembrī visā Latvijā organizē Atvērto durvju dienu, kad ikvienam būs iespēja tikties klātienē ar valsts pārvaldē strādājošajiem, aģentūru BNS informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece Ilze Eida.

Šogad vidēji valsts budžeta iestādēs strādāja 59,9 tūkstoši nodarbināto. Valsts kanceleja uzsver, ka tas ir par 24% mazāk nekā 2008.gadā un par 11% mazāk nekā 2009.gadā. Dreimane aicinājusi ikvienu skolu izmantot iespēju iepazīt valsts pārvaldi.

«Tās seja nav pelēka un birokrātiska, bet gan atvērta, radoša un pretimnākoša. Ik gadu rīkotā pasākuma mērķis ir veicināt izpratni par valsts pārvaldes darbību, iepazīstināt ar valsts sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī veicināt sabiedrības iesaistīšanos un līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesā,» sacīja Dreimane.

Pasākuma programma ir īpaši pārdomāta, lai parādītu gan iestāžu ikdienas darbu, gan ļautu iepazīt tās no cita – radošāka – skata punkta. Šogad ir daudz iespēju apmeklēt iestādes tieši reģionos, ne tikai galvaspilsētā.

Ministru kabinetā būs iespējams apskatīt valdības sēžu zāli, Ministru prezidentu zāli, Viesu salonu, kā arī apmeklēt tematiskās lekcijas un izstādi «Kārlis Ulmanis jaunā mākslinieka acīm». Ārlietu ministrija rīkos lekcijas par diplomāta profesiju, valsts protokolu, Latvijas tēlu, plānoto Latvijas valsts prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Savukārt Ekonomikas ministrijā gaidīs mazākos skolēnus – tur būs iespēja kopā ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu pārrunāt ekonomikas pamatus. Finanšu ministrijā varēs apskatīt leģendāro budžeta portfeli, bet turpat kaimiņos – Valsts kases «naudas lādi».

Valsts robežsardzes reģionālajās pārvaldēs būs iespēja apskatīt gaisa kuģus, peldlīdzekļus, kinologu paraugdemonstrējumus, varēs arī apgūt pirktu nospiedumu noņemšanas prasmes. Visā Latvijā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu depo būs iespēja iepazīt ugunsdzēsēja profesiju.

Ar iestāžu piedāvājumiem iespējams iepazīties mājaslapā www.atvertodurvjudiena.lv, pieteikšanās ir līdz 21.septembrim.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu