Korupcija Rīgas domē var zelt un plaukt (81)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ilggadējās un pieredzējušās Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas apcietināšana liek domāt, ka korupcijas apkarošanā Rīgas domei (RD) vēl ir daudz darāmā. Arī bijušais RD Pretkorupcijas komisijas vadītājs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) norāda, ka šis gadījums ir likumsakarīgs, jo RD nepietiekami domā par korupcijas apkarošanu.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio atzina, ka pēdējais kukuļošanas skandāls RD nav īpašs pārsteigums, jo RD šajā sasaukumā neveic tālākas sistemātiskas darbības korupcijas apkarošanā.

Toreizējās Pretkorupcijas komisijas iestrādes lielā mērā netiek īstenotas.

Līdz ar to korupcijas riski netika novērsti un šāds gadījums ir likumsakarīgs, Cilinskis sacīja.

Pretkorupcijas komisija toreiz secināja, ka korupcijai RD ir sistemātisks raksturs. Lai ar to tiktu galā, vajadzēja strādāt ne tikai tiesībsargājošām iestādēm, bet arī veikt veselu virkni pretkorupcijas pasākumu un aktīvu kontroli. Tas tālāk netika darīts.

Piemēro apcietinājumu

Jau ziņots, ka Rīgas Centra rajona tiesa trešdienas vakarā Stabiņai piemēroja apcietinājumu. Pagaidām nav zināms, par kādiem tieši koruptīviem noziegumiem Stabiņa ir apcietināta, jo informāciju nesniedz ne Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ne Stabiņas advokāte. KNAB vien apstiprinājis, ka kriminālprocess sākts par kukuļošanu un ka saistībā ar šo lietu ir aizturētas vairākas personas, taču to vārdus neatklāj.

Advokāts Artūrs Zvejsalnieks paziņojis, ka KNAB šajā lietā aizturējis, bet pašlaik jau atbrīvojis viņa klienti ‒ Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāju Paščenkovu, kurai inkriminēta kukuļņemšanas atbalstīšana.

KNAB pirmdien veica kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta telpās. Latvijas Televīzija iepriekš vēstīja, ka Stabiņas kabinetā atrasts vairāk nekā 1000 latu.

Stabiņa pērn nopelnījusi teju 20 tūkstošus latu.

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu