Lembergs 20 gadus spļauj sejā ikvienam iedzīvotājam (651)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») 20 gadus spļauj sejā ikvienam iedzīvotājam, tik tieši otrdienas rītā Lemberga darbību raksturoja pašvaldību lietu ministrs Edmunds Sprūdžs («Reformu partija»), kurš jau pirmdien paziņoja, ka «Lembergs 100% tiks atlaists».

«Latvijas Neatkarīgā televīzija» studijā bija aicinājusi gan Sprūdžu, gan Lembergu.

«Tas pārkāpumu apjoms, uz kuru norādījusi Ģenerālprokuratūra, tas, ka Lembergs 20 gadus faktiski spļauj sejā ikvienam iedzīvotājam, uzskatāmi demonstrējot, ka likumi nav visiem vienādi šajā valstī.

Lemberga kungs ir lielākais augonis pašvaldību sistēmā,

jo kā es varu prasīt atbildīgu rīcību no citiem pašvaldību vadītājiem laikā, kad Lemberga kungs Ventspilī ir astoņu no 11 Ventspils brīvostā strādājošu termināļu slēpts īpašnieks,» otrdien LNT sacīja ministrs.

Zaglim jāsēž cietumā

Pēc viņa vārdiem, šāda pārliecība ir daudziem Latvijas iedzīvotājiem, bet viņa rīcībā ir arī fakti.

«Lemberga kunga laiks ir beidzies. Jums ir jāsaņem taisnīgs sods, zaglim, tāpat kā filmās, ir jāsēž cietumā.

Šī ēra Latvijā ir beigusies,» paziņoja ministrs. Lemberga gadījums būšot rādītājs, vai Latvijā ir iespējams tiesiskums.

Sākta Lemberga atstādināšanas procedūra

Sprūdžs ir sācis Lemberga atstādināšanas procedūru, pieprasot paskaidrojumus par Ventspils domē un Ventspils brīvostā pieņemtiem lēmumiem, kuros Lembergs un viņa bērni – Līga Lemberga un Anrijs Lembergs – bijuši patiesie labuma guvēji, kas izriet no Ģenerālprokuratūras saņemtajiem materiāliem. Pret Lembergu ir ierosināta arī krimināllieta, kurā viņš apsūdzēts par vairākiem likumpārkāpumiem, tostarp kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu. Tās izskatīšana tiesā ilgst jau vairākus gadus.

Lembergs savukārt pauda, ka tie ir tukši apgalvojumi, «blefs».

«Ja Sprūdžs saka, ka esmu saņēmis naudu, lūdzu, kurā datumā, cik es saņēmu no tiem 25 komersantiem naudu, nolieciet pierādījumus,» atbildēja Lembergs.

Pašvaldību lietu ministrs stingri noliedza, ka viņa rīcība būtu pārsteidzīga, jo tā balstīta profesionālu juristu spriedumos.

«Pateicoties jūsu [Lemberga] nesodāmībai, kuru jūs pērkat par publisku nodokļu maksātāju naudu, tajā skaitā Ventspils iedzīvotāju naudu,

Latvijā daudz pašvaldību ir pārvērtušās par publisko resursu izsaimniekošanas akadēmijām

tā vietā, lai strādātu iedzīvotāju un savas teritorijas attīstības interesēs. (..) Nesatraucieties, tas, ko šobrīd Latvijas iedzīvotāji samaksājuši par Lemberga kunga izklaidēm, ir pilnīgi citas summas nekā tās, kas teorētiski mums var draudēt, ja Lemberga kungam šoreiz izrādās pierādīt savu taisnību,» komentēja Sprūdžs.

Lemberga paskaidrojums vēl tikšot gaidīts vairākas dienas, jo tas var pienākt pa pastu. «Mani ļoti interesē, kā var atspēkot tos faktus, kas ir Ģenerālprokuratūras vēstulē, kā var lemt par privatizāciju par sviestmaizi pašam sev, kā var lemt par nodokļu, parādu atlaišanu pašam sev,» pārkāpumus uzskaitīja ministrs.

«Mana darbība ir kā balta lapa, visa ir redzama un pierādāma. Ja Sprūdžs var pierādīt, ka esmu «Kālija parka» akcionārs, lai pierāda,» atbildēja mērs.

Par atstādināšanu savukārt viņš izteicās - «man atņems kabinetu un mašīnu, ak dievs».

Latvijas Televīzija, atsaucoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nosūtīto vēstuli Lembergam, nosauca uzņēmumus, par kuriem Lembergs pieņēmis lēmumus, atrodoties interešu konfliktā - «Baltic Coal Terminal», «Baltic Juice Terminal», «Kālija parks», «LatRosTrans», «Mineral-Trans-Serviss», «Naftas filtrs», «Naftas parks», «Nord Natie Ventspils Terminals», «Ostas flote», «Seastar», «Solvtrans», «Transventa», «Venceb», «Ventall Termināls», «Ventamonjaks», «Ventbetons», «Ventbunkers», «Ventminerāls», «Ventplac», «Ventshoes», «Ventspils nafta», «Ventspils tirdzniecības osta», «Ventspils zivju konservu kombināts», «VentTopaz» un Lihtenšteinas «BWA Holding Establishment».

Komentāri (651)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu