Premjers: Iesūdzot tiesā «Ir», Ušakovs izdara spiedienu uz žurnālistiem (121)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjerministrs Valdis Dombrovskis nesaredz pamatojumu, kāpēc Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iesūdzējis tiesā žurnālu «Ir» un tā komentētāju Aivaru Ozoliņu. Kā uzskata Dombrovskis, tādējādi Ušakovs izdara spiedienu uz žurnālistiem.

Dombrovskis intervijā «Radio 101» šodien sacīja, ka šajā gadījumā ir jāvērtē, vai konkrētajā rakstā ir kādu normatīvo aktu pārkāpumi vai kas tamlīdzīgs, lai tiešām būtu pamats vērsties tiesā. «Man nav pārliecības, ka tas tā ir,» teica valdības vadītājs.

Pēc viņa domām, tā ir spiediena izdarīšana uz žurnālistiem.

«Mēs labi zinām, kā »Saskaņas centrs« (SC) un Ušakovs ar medijiem strādā - ar atsevišķiem medijiem saskaņo SC tīkamus sižetus un droši vien nepatīkami ir tie mediji, kas nepakļaujas šādam diktātam un atļaujas vairāk, nekā Ušakovam patiktu,» skaidroja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka Ušakovs iesūdzējis tiesā žurnālu «Ir» un tā komentētāju Aivaru Ozoliņu par septembrī publicētu komentāru «Dinozauru dumpis», kurā komentētājs pauž viedokli, ka valdības krīze būtu izdevīga «»Saskaņas centram«, kas Ušakova kleptokrātu Rīgas domi pirms pašvaldību vēlēšanām arvien vairāk pozicionē kā alternatīvu valsts valdībai».

Rīgas mēru aizskārusī frāze «Ušakova kleptokrātu Rīgas dome», pēc viņa domām, ir nodarījusi kaitējumu godam un cieņai vismaz par 10 000 latu, ko Ušakovs prasa uz pusēm piedzīt no AS «Cits medijs» un no komentētāja Ozoliņa.

Komentāri (121)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu