Dombrovskis: Latvijai ir ļoti laba sadarbība ar Obamu (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Latvijai ir ļoti laba sadarbība ar pārvēlētā ASV prezidenta Baraka Obamas administrāciju, šorīt telekanālā LNT uzsvēra Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (V), apsveicot Obamu ar pārvēlēšanu.

Latvijas politiķis uzsvēra, ka Latvija ir gatava strādāt ar jebkura prezidenta administrāciju, taču esot jāatzīst, ka ar Obamu ir bijusi ļoti laba sadarbība, kuras ietvaros ir daudz paveikts.

Dombrovskis atturējās abus kandidātus vērtēt kā izdevīgākus vai neizdevīgākus Latvijai.

ASV televīzijas kanāli ziņo, ka saskaņā ar to aplēsēm otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis demokrātu pārstāvis Obama. Republikāņu partijas izvirzītais ASV prezidenta amata kandidāts Mits Romnijs jau ir atzinis savu sakāvi vēlēšanās.

Atbilstoši telekanāla CNN aplēsēm, Obama nodrošinājis vismaz 303 no nepieciešamajām 270 elektoru balsīm, savukārt Romnijs līdz šim guvis 206 balsis. Pavisam cīņa notiek par 538 elektoru balsīm.

Pēc teju visu nodoto vēlētāju balsu saskaitīšanas abus kandidātus atbalsta 49% vēlētāju, Obamam atrodoties nelielā vadībā ar 51 409 527 balsīm pret Romnija saņemtajām 51 143 079 balsīm.

Obama kļuvis tikai par otro demokrātu kopš Otrā pasaules kara, kurš ticis pārvēlēts prezidenta amatā.

Saskaņā ar ASV mediju aplēsēm, kas balstītas uz sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem un nobalsojušo vēlētāju aptaujām, Romnijs uzvarējis Aidaho, Alabamā, Arizonā, Arkanzasā, Dienviddakotā, Dienvidkarolīnā, Džordžijā, Indiānā, Jūtā, Kanzasā, Kentuki, Luiziānā, Misisipi, Misūri, Montānā, Oklahomā, Rietumvirdžīnijā, Teksasā, Tenesī, Ziemeļdakotā, Nebraskā, Vaiomingā un Ziemeļkarolīnā.

Savukārt Obama bijis pārāks Delavērā, Havajās, Ilinoisā, Kalifornijā, Kolumbijas apgabalā, Konektikutā, Masačūsetsā, Menā, Merilendā, Ņūdžersijā, Ņujorkā, Ņūmeksikā, Nevadā, Kolorādo, Pensilvānijā, Rodailendā, Vašingtonā, Aiovā, Minesotā, Oregonā, Virdžīnijā un Vērmontā.

Pašreizējam prezidentam izdevies gūt uzvaru arī četros no svārstīgajiem štatiem - Ohaio, Mičiganā, Viskonsinā un Ņūhempšīrā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu