ASV vēstnieks: Obamas uzvara ir laba vēsts pasaulei (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

ASV prezidenta Baraka Obamas pārvēlēšana ir laba vēsts pasaulei, tā pēc rezultātu paziņošanas sarunā ar TVNET norāda šīs valsts vēstnieks Latvijā Marks Pekala, prognozējot, ka lielas izmaiņas ASV politikā pret Latviju nav sagaidāmas.

«Ir labi redzēt, ka visa valsts devās balsot un politiskā sistēma funkcionē,» tā pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas sarunā ar TVNET izteicās ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala, neslēpjot pārsteigumu par to, ka vēlēšanu rezultāti tika apkopoti tik operatīvi.

«Tā ir laba vēsts no ASV visai pasaulei par to, kur atrodamies. Šāds rezultāts ir labvēlīgs abām partijām,» viņš turpina.

Pekala atzina, ka uz viņu ļoti labu iespaidu atstājusi arī otra kandidāta uz prezidenta amatu, republikāņa Mita Romnija teiktā pēcvēlēšanu runa.

Ņemot vērā to, ka Obama savā amatā ir pārvēlēts, ASV vēstnieks Latvijā norāda, ka krasas izmaiņas nav sagaidāmas, tomēr izsaka prognozi, ka politika varētu likt uzsvaru uz ekonomiskās situācijas uzlabošanu, piemēram, darbavietu nodrošināšanu

Attiecībā uz valsts ārpolitiku Pekala skaidro, ka ievērojamas izmaiņas nav gaidāmas un arī turpmāk ASV saglabās spēcīgas saiknes ar Eiropu, tostarp Latviju.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu