Sudraba par Austrālijas sāgu: jāspēj paškritiski paskatīties uz sevi (101)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Komentējot gadījumu par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējumu uz Austrāliju, kas izraisījis sakāpinātu reakciju, Valsts kontroliere Inguna Sudraba Latvijas radio norādīja, ka viss ir atkarīgs no paša cilvēka morāli ētiskajiem standartiem un tā, vai cilvēks spēj paškritiski paskatīties uz sevi un ko uzskata par pareizu vai nepareizu rīcību.

Citviet amatpersonas būtu atkāpušās

Ja līdzīgi gadījumi būtu, piemēram, Zviedrijā vai Vācijā, amatpersonas būtu atkāpušās no amata, pauda Sudraba.

Viņa nevar iedomāties, ka kādreiz varētu nonākt sevi nomelnojošā situācijā, kas mestu ēnu pār viņas reputāciju.

«Esmu cilvēks, kurš labāk samaksās no savas kabatas, nekā paņems no valsts. Tā es esmu rīkojusies visus šos gadus. Pat to, kas man pat pienākas kā valsts kontrolierei, es neesmu ņēmusi. Neko, tikai savu atlīdzību,» viņa sacīja.

Viņai pat esot nepieņemami, atrodoties savā amatā, parakstīt kādus rīkojumus par kādām sociālajām kompensācijām.

Tomēr

Latvijā pārāk bieži esot redzami gadījumi, kad amatpersonas nenokaunas un pat neuzskata par vajadzīgu kādam izskaidrot savu rīcību.

Jautāta, vai Latvijā morāli ētiskie standarti pēdējo gadu laikā ir mainījušies, viņa atzina, ka tie daļā sabiedrības nav mainījušies.

Jau vēstīts, ka plašas diskusijas raisījis kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes komandējums uz Austrāliju. Diskusijās tiek apšaubīta gan komandējuma lietderība, gan vajadzība komandējumā līdzi ņemt vīru.

Komentāri (101)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu