Valsts prezidents: Es negribu būt kaut kāds medus lācis (47)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī Valsts prezidents Andris Bērziņš atzīst, ka amatpersonu reitingi ir būtiski, viņš uzskata, ka, skatoties tikai uz tiem, pārmaiņas nav iespējams sasniegt, piektdien, vērtējot «Latvijas faktu» decembrī veikto aptauju par sava darba vērtējumu, «Latvijas Radio 4» raidījumā «Darbojošās personas» sacīja prezidents.

Mērķis - celt iedzīvotāju labklājību

Bērziņš sacīja, ka viņa prezidentūras mērķis ir celt iedzīvotāju labklājību. «Tas tomēr nav vienkāršs process un ir ilgs. Es godīgi darīju, daru un darīšu savu darbu,» solīja valsts pirmā persona.

Prezidents vērtēja, ka viņa darbs saistīts ar visiem valstī notiekošajiem procesiem, tādēļ svarīgi nav paša sasniegumi, bet gan kopīgie panākumi. «Es negribu būt kaut kāds medus lācis,» uzsvēra Bērziņš, bilstot, ka strādā komandā ar valdību un Saeimu. «Mūsu kopīgie panākumi būs arī mans panākums!»

Jau ziņots, ka pēdējos mēnešos strauji mazinās Valsts prezidenta Bērziņa popularitāte sabiedrībā - viņa darba negatīvais vērtējums jau sasniedzis visu laiku augstāko līmeni, bet pozitīvais vērtējums tuvojas visu laiku zemākajam novērtējumam, liecina «Latvijas faktu» decembrī veiktā aptauja.

Decembrī Bērziņa darbu pozitīvi novērtējuši 15,5% aptaujāto, drīzāk pozitīvi - 31%, negatīvi - 17,4%, drīzāk negatīvi - 24,7%, bet 11,4% respondentu nebija viedokļa par valsts galvas darbu.

Bērziņa darba negatīvais vērtējums decembrī ir sasniedzis visu laiku augstāko līmeni

- 42,1%. Salīdzinoši novembrī prezidenta darbu negatīvi vērtēja 38,5%, bet oktobrī - 28% aptaujāto.

Savukārt prezidenta darba pozitīvais vērtējums tuvojas visu laiku zemākajam līmenim - aptuveni 40%, kāds tas bija, Bērziņam stājoties amatā 2011.gada vasarā. Decembrī prezidenta darbu pozitīvi novērtējuši 46,5%, novembrī - 51,4%, bet oktobrī - 59% aptaujāto.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu