NA vairāk par SM interesētu VARAM vai IZM vadīšana (123)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) prioritāte nekad nav bijusi iegūt satiksmes ministra krēslu, un drīzāk to varētu interesēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības vai Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Televīzijā sacīja apvienības līderis Raivis Dzintars.

VL-TB/LNNK koalīcijas partneriem ir pieteikusi aicinājumu veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura varētu notikt arī ministru nomaiņu.

Pēc Dzintara vārdiem, šāds aicinājums esot nācis, jo nacionālā apvienība vēloties «uzņemties lielāku tiešo atbildību» par valdības darbu, tomēr viņš apgalvoja, ka krēslu dēļ koalīciju nešūpošot. Jau pašlaik vēlētāji no VL-TB/LNNK prasot netiešo atbildību par valdības darbu, tātad par darbu ir atbildīgi visi, tāpēc VL-TB/LNNK vēloties vērtēt ne vien savus, bet arī koalīcijas partneru virzītos ministrus.

Dzintars nepiekrita demisionējušā satiksmes ministra Aivja Roņa viedoklim, ka būtu nepieciešams tūlītējs valdošās koalīcijas restarts, taču ministrus izvērtēt vajagot. VL-TB/LNNK būtu gatava piedāvāt satiksmes ministra amata kandidātus, bet publiskot kandidātus Dzintars atteicās.

Otrs iemesls ministru vērtēšanas iniciatīvai ir tuvojošās Rīgas domes vēlēšanas, atzina Dzintars. Pēc viņa vārdiem, ja valdības koalīcijas partijas vēlas pārņemt varu Rīgas pašvaldībā, tām ir jānoskaidro, kāpēc valdībai ir tik zems reitings, un tas esot darāms, izvērtējot ministru darbu.

Vaicāts, vai nacionālā apvienība pati ir gatava izvērtēt savus ministrus, Dzintars apgalvoja, ka VL-TB/LNNK tikai priecātos, ja tai dotu iespēju atskaitīties par paveikto un sniegtu pamatotu kritiku, jo tad varbūt atklātos, ka problēmas nav ministros, bet gan Finanšu ministrijā un naudas trūkumā.

Dzintars atkārtoti pauda pārliecību, ka kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) daudz kritizētais komandējums uz Austrāliju esot bijis lietderīgs, bet kļūdas bijušas tikai komunikācijā, turklāt arī tās varot cilvēciski saprast un attaisnot.

Komentāri (123)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu