Bērziņš: algu celšana deputātiem ir laba zīme (236)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Algu paaugstināšana Saeimas deputātiem būtu laba zīme, ka valsts ir pārvarējusi krīzi un valsts iestādēs var nopelnīt, intervijā Latvijas Neatkarīgajā televīzijā (LNT) viedokli pauda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Algu iesaldēšana - viens no krīzes elementiem

«Mēs sakām, ka krīzi esam pārvarējuši. Tas [algu iesaldēšana] bija viens no krīzes elementiem. Pēc mana uzskata, tā būtu laba zīme visiem valsts pārvaldē strādājošajiem, ka viņu darbs tiks novērtēts vismaz tādā līmenī, kā tas bija pirms krīzes, kas tomēr ir ļoti, ļoti nepieciešams, lai varētu pieaicināt jaunus, perspektīvus un izglītotus cilvēkus sistēmā. Tāpēc jautājums nav tik vienkārši skatāms,» uzskata prezidents.

Deputāti saņems lielāka algu

Deputāta mēnešalga šogad būs 1517 latu pirms nodokļu samaksas. Deputāti palielināto algu saņems no šā gada sākuma.

2012.gadā deputātu alga bija 1417 latu pirms nodokļiem. Saskaņā ar likuma pārejas noteikumiem to aprēķināja, piemērojot samazinošu koeficientu 0,94, lai taupības budžeta apstākļos nepaaugstinātu atalgojuma fondu un iesaldētu to 2010. un 2011. gada līmenī.

2013. gadā likuma norma par samazinošā koeficienta piemērošanu vairs nav spēkā.

Nacionālā apvienība apvienība aicināja algas vēl necelt, jo citiem Latvijā tās neesot augušas tik strauji, taču koalīcijas partneri to neatbalstīja, norādot, ka arī to, ka ar šādu iniciatīvu bija jānāk klajā jau debašu laikā par 2013. gada budžetu, bet tas netika izdarīts.

Komentāri (236)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu