Aizbraucējiem Anglijā būs nedaudz vieglāk (203)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Laba ziņa Lielbritānijā dzīvojošajiem Latvijas valstpiederīgajiem - jau pavisam drīz viņiem būs vieglāk, ērtāk un ātrāk saņemt vēstniecības pakalpojumus. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) intervijā portālam TVNET pastāstīja, ka Londonā būs jaunas vēstniecības telpas, ko varētu apkalpot vairāk darbinieku.

Runājot par aizbraucējiem un viņu problēmām, ministrs teica: «Tikko esam saņēmuši valdības atbalstu un finansējumu konsulāro telpu īrei Londonā un tagad meklējam piemērotas telpas. Ir apzināti vairāki varianti.

Ceram uz risinājumu tuvāko nedēļu laikā. Nav tik viegli atrast piemērotas telpas..Ne visas telpas var piemērot konsulāro telpu prasībām..

Cik daudz mūsējo ir izbraukuši? Neviens nezina!

Diemžēl mēs nezinām precīzu skaitu Latvijas valstspiederīgo, kuri šobrīd dzīvo Lielbritānijā. Lēšam, ka tie ir aptuveni 100 tūkstoši cilvēku, bet brīžiem pat ir sajūta, ka vairāk.

Lielbritānijā varētu dzīvot vairāk par 100 tūkstošiem Latvijas valstspiederīgo.

Tas, ka nevienam nav pienākums reģistrēties, braucot strādāt uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, ir problēma. Mums nav precīzas statistikas, varam tikai aplēst. Tas rada zināmas problēmas, kaut vai plānojot darbu vēstniecībai Londonā un vēstniecībai Īrijā, kur veidojas rindas. Par to runājām arī ar vēstnieku.

Lai atrisinātu problēmas ar ārkārtīgi lielo cilvēku pieplūdumu, kas saistīts ar pasu maiņu un bērnu reģistrāciju, izskatām iespējas veikt ārkārtas pasākumus un

pāriet uz divu maiņu darbu un pat cilvēku apkalpošanu arī brīvdienās.

..Tas nozīmē, ka uz Lielbritāniju varētu būt jāsūta papildu darbinieki.

Tā [tas, ka nav zināms precīzs Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas valspiederīgo skaits] ir problēma. Patiesību sakot, tā nedaudz ir skriešanās ar nezināmo.

Mēs redzam tikai to, ka pieaug to cilvēku skaits, kam jāmaina pases. Daudzi pēkšņi atjēdzas, ka pirms trim, pieciem gadiem vajadzēja samainīt pasi, un sāk rīkoties nedaudz paniski.. Kolēģi strādā diendienā, bet darba apjoms tikai palielinās.»

Paralēli jaunajām konsulārajām telpām turpinās darboties arī esošās vēstniecības telpas.

Patlaban vēstniecībā Londonā strādā 15 darbinieki, bet līdz ar lielo darba apjomu strādājošo skaitu varētu palielināt.

Portāls TVNET jau ziņojis, ka līdz ar nepietiekamo vēstniecības Londonā kapacitāti daudziem Latvijas valstspiederīgajiem Lielbritānijā rodas sarežģījumi, piemēram, reģistrējot bērnus, mēģinot sazināties ar vēstniecības darbiniekiem un piedaloties tautas nobalsošanā.

Komentāri (203)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu