Uzvarētāji ballējas pie grezniem galdiem (77)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pašvaldību vēlēšanu naktī partiju pārstāvji pulcējās uz kopīgu rezultātu sagaidīšanu. Uzzinot provizoriskos vēlēšanu rezultātus, uzvarētāji priecājās, viens otru apsveica, ballējās un mielojās ar gardumiem.

Vēlēšanu līderi no «Saskaņas centra» (SC) un «Gods kalpot Rīgai» (GKR) sestdienas vakarā un naktī pulcējās Rīgas centrā esošās viesnīcas «Radisson Blu Hotel Latvija» otrajā stāvā. Te bija ieradušies ne tikai partijas biedri, bet arī daudz atbalstītāju un draugu.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ap pulksten 21 viesnīcā ieradās SC vadītājs Rīgā Nils Ušakovs un GKR vadītājs Andris Ameriks. Abi bija ļoti smaidīgi un priecājās par iespējamajiem vēlēšanu rezultātiem. «Nil, tad turamies,» Ameriks priecīgs sveica savu kompanjonu. Abi sirsnīgi apkampās.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pārmijuši dažas frāzes, abi aizsteidzās savās darīšanās. Vēlāk viņi piedalījās televīziju debatēs.

Politiķi viesnīcā bija noīrējuši diezgan plašu konferenču zāli, kurā izvietoti baltiem galdautiem klāti apaļi galdiņi. Katram pasākuma dalībniekam pie ieejas ap roku aplika pelēku aprocīti (līdzīgi kā mūzikas festivālos). Politiķu atbalstītāji jau pirms pulksten 22 nāca smaidīgi un ar ziediem rokās. Ap to laiku pie durvīm parādījās arī apsargi, kuri tur uzturējās visu laiku.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pēc pulksten 21 viesnīcā saradās arvien vairāk žurnālistu, kā arī politiķu atbalstītāju. Liela daļa sanākušo vakaru sāka ar maltīti. Sēžot pie galdiem, viņi uz lielā ekrāna vēroja televīziju raidījumus par vēlēšanām.

Kad sanākušie izdzirdēja televīzijā paziņoto par provizorisko SC un GKR iegūto balsu pārsvaru, viņi cēlās kājās un aplaudēja. Ar aplausiem viņi atzīmēja arī SC panākumus citās pilsētās. Pēc pulksten 22 viesnīcā ieradās arī Ušakova dzīvesbiedre Jeļena. Vairums sanākušo bija diezgan svinīgi saposušies.

Alkoholiskie dzērieni svinību sākumā netika piedāvāti, bet vadošie politiķi apgalvoja, ka tie būs vēlāk vakara gaitā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Tā arī notika - pēc pulksten 1 vadošie politiķi atgriezās viesnīcā. Bija dzirdami apsveikuma tosti, parādījās alkoholiskie dzērieni. Sanākušie apsveica viens otru, priecīgi apskāvās un sarokojās.

Izskatījās, ka ap pulksten 1.30 oficiālā daļa noslēdzās un sāka skanēt jautra mūzika, apgaismojums uz brīdi kļuva intīmāks. Uz ekrāniem parādījās videoklips par jauniešiem un šo politisko spēku. Ušakovam un viņa kundzei uzdāvināja sarkanu rožu pušķi.

Pēc tam gaismas atkal tika iedegtas un nākamie Rīgas saimnieki turpināja svinības mierīgākā atmosfērā.

Visu vakaru politiķi runājās ar žurnālistiem, sniedza intervijas. Sākumā pasākumā bija vairāk dzirdama latviešu valoda, bet vakara gaitā par vadošo kļuva krievu valoda.

Aptuveni pulksten 2.15 pasākumu pameta Ušakova sieva, taču tūdaļ pēc tam konferenču zālē tika ievesta lielā svinību torte un Ušakovs ķērās pie tās griešanas.

Ap pulksten 2.30 Ameriks nolasīja jaunākos vēlēšanu rezultātus, kuri apliecināja SC un GKR pārsvaru. Zālē klātesošie aplaudēja.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Nacionāļi svin dūdu pavadījumā

Savukārt Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji vēlēšanu naktī atrodās folkklubā «Ala» Vecrīgā. Ap pulksten 23 klubā dūdu pavadījumā atpūtās «vienkāršā tauta», kā arī ārvalstu tūristi. Mūzika bija strauja, ritmiska un skaļa, cilvēki malkoja alu. Vairums ģērbti vasarīgās atpūtas drēbēs, un tikai daži politiķi apvilkuši oficiālos uzvalkus.

Bet kluba tālākajā galā bija iekārtojušies NA politiķi un atbalstītāji. Ļaudis sēdēja pie klātiem galdiem un vēroja televīzijas debates par vēlēšanām.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Apvienības vadītājs Raivis Dzintars TVNET skaidroja, ka šī tumšā un paskaļā vieta izvēlēta tāpēc, ka politiķi vēlējušies rezultātus sagaidīt kopā ar «vienkāršo tautu».

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

«Vienotībā» pateicas viens otram par darbu

Vecpilsētā netālu no Pulvertorņa esošajā viesnīcā «Astor Riga Hotel» vēlēšanu rezultātus gaidīja «Vienotības» (V) pārstāvji. Pēc pusnakts viesnīcā uzturējās arī V vadošie pārstāvji, tostarp Solvita Āboltiņa un Valdis Dombrovskis. Te atradās arī V Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Politiķi pulcējās vairākās telpās. Pasākuma galvenajā telpā pasniedza dažādas nominācijas, kuru saņēmēji pateicās viens otram par darbu priekšvēlēšanu laikā. Pēc katras īsās uzrunas sekoja aplausi. Te atradās arī lielais ekrāns, kurā varēja vērot televīzijas raidījumus par vēlēšanām.

Savukārt citā telpā bija izvietoti galdi ar dažādām uzkodām.

Kopumā pasākumā bija diezgan klusa atmosfēra, cilvēki stāvēja vai sēdēja pie galdiņiem un sarunājās. Neskanēja mūzika. «Vienotības» pārstāvji neizskatījās pārāk priecīgi.

Zaļie vakaru pavada Pārdaugavā

Bet Zaļās partijas pārstāvji pulcējās Pārdaugavā, Kalnciema ielā. Vakars tika pavadīts mierīgā gaisotnē, rezultātus gaidot dārza svētku noskaņās. Iekštelpās esošie vēroja televīzijas pārraides un gaidīja vēlēšanu rezultātus, savukārt dārzā - pagalmā notika cienasta gatavošana un dziedāja Samanta Tīna.

Reformisti tālu no centra

Bet Reformu partijas biedri pulcējās pie Ķīšezera sporta centrā «Mežaparks».

Seko līdzi velēšanu naktij ar TVNET!

Portāls TVNET vēlēšanu naktī piedāvās aktuālākos vēlēšanu rezultātus, svarīgākos viedokļus, kā arī reportāžas no partiju pulcēšanās vietām.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu