Nacionāļi gatavi vadīt Rīgas opozīciju (137)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Rīgas domes vēlēšanās otro labāko rezultātu uzrādījusī Nacionālā apvienība (NA) ir gatava vadīt pašvaldības opozīciju. NA vadītājs Raivis Dzintars portālam TVNET apgalvoja, ka apvienība nekādā gadījumā nestrādās koalīcijā ar vēlēšanu uzvarētājiem «Saskaņas centru».

Lūgts vērtēt vēlēšanu rezultātus, Dzintars atzina, ka pārņem divējādas sajūtas. No vienas puses ir prieks par NA lielo atbalstītāju skaitu, jo iepriekš ne «Visu Latvijai», ne «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK nepārvarēja robežu.

Šoreiz nacionāļus atbalstījusi gandrīz ceturtā daļa vēlētāju.

Mums tas ir liels gods, izaicinājums un pienākums. Savukārt no otras puses vēlēšanu rezultāti ir apbēdinoši

, jo «Saskaņas centrs» un «Gods kalpot Rīgai» ieguvuši vairāk par pusi vēlētāju balsu. «Tas nav nekas iepriecinošs.»

SC varēja startēt vēl labāk

Vienlaikus Dzintars atzina, ka «Saskaņas centra» panākumi bija prognozējami. Viņš pat domājis, ka apvienībai būs labāki rezultāti, ņemot vērā to finanšu aparātu, ko viņi pirms šīm vēlēšanām iedarbināja.

Patiesībā patlaban pie varas esošo partiju iekļūšana domē varētu būt veicinājuši tie cilvēki, kuri balsoja par mazajām partijām, kuras nepārvarēja barjeru. Šie ļaudis palīdzējuši «Saskaņas centram» nostiprināties galvaspilsētā.

NA būs opozīcijā

Pēc Dzintara teiktā, Nacionālā apvienība ir gatava vadīt Rīgas domes opozīciju, jo vienā koalīcijā ar «Saskaņas centru» tā noteikti nestrādās. Viņš norādīja - apvienībai var pārmest daudz ko, bet katrā ziņā šajā jautājumā tā vienmēr saglabājusi konsekvenci.

Runājot par citu partiju rezultātiem, Dzintars izteicās, ka Reformu partijai būtu bijis labāk, ja tā vispār nebūtu piedalījusies vēlēšanās. Tagad tai vajadzētu izdarīt secinājumus, vai vispār piedalīties nākamajās Saeimas vēlēšanās.

NA bija gaidījusi, ka «Vienotība» paliks trešajā vietā.

Taču negaidījām, ka NA būs tāds pārsvars pār «Vienotību».

Tas skaidrojams ar vairākiem apstākļiem, tostarp «Vienotības» pozīciju nacionālajos jautājumos.

Komentāri (137)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu