Ēlerte: Būsim stipra opozīcija (176)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Rīgas pašvaldības vēlēšanās trešo vietu ieguvusī «Vienotība» (V) ir gatava strādāt opozīcijā. Turklāt V mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte sarunā ar portālu TVNET pauda pārliecību, ka nākamos četrus gadus galvaspilsētā būs stipra opozīcija.

Lūgta vērtēt vēlēšanu rezultātus, Ēlerte atzina, ka balsotāji šoreiz izvēlējušies stabilitāti, nevis pārmaiņas.

«Jāapsveic Nils Ušakovs, jo viņš turpinās vadīt Rīgas domi.»

Tomēr nākamajā sasaukumā «Saskaņas centram» un «Gods kalpot Rīga» varētu būt mazāk deputātu nekā līdz šim. «Jācer, ka tas liks viņiem vairāk sadarboties ar opozīciju.»

Opozīcija viņiem būs stipra.

Ēlerte norādīja, ka nākamajos gados Rīgai būs ļoti svarīgi labi sadarboties ar valdību. Būtiskākie jautājumi varētu skart Eiropas Savienības fondu apguvi, investīciju piesaisti u.c.

Pati politiķe nākamos gadus plāno darboties domē ar attīstības, plānošanas, investīciju jautājumiem. Tāpat viņu interesē laba pārvaldība un korupcijas novēršana, kā arī citi priekšvēlēšanu laikā aktualizētie jautājumi.

Vērtējot to, ka Nacionālā apvienība ieguva vairāk atbalstītāju nekā V, Ēlerte uzsvēra, ka viņas pārstāvētais politiskais spēks šajās vēlēšanās nekādā ziņā necīnījās ar Nacionālo apvienību.

Komentāri (176)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu