Ameriks: Tas nebija etnisks balsojums (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Sakaņas centra» (SC) un «Gods kalpot Rīgai» (GKR) uzvara galvaspilsētas pašvaldības vēlēšanās nenotika pateicoties etniskam balsojumam. GKR vadītājs Andris Ameriks uzskata, ka rīdzinieki balsojuši par līdzšinējās domes darbu.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio norādīja, ka daudz rīdzinieku balsoja ne tikai par krieviskajiem SC deputātiem, bet arī par latviskajiem GKR deputātiem.

Esot kliedēts mīts par latviešu uzvārdu svītrošanu.

Neesot nostrādājis mēģinājums nostādīt latviešus pret krieviem, ko visvairāk mēģinājusi izdarīt «Vienotība».

Lūgts nosaukt tagadējās domes galvenos darbus, Ameriks runāja par skolām, bērnudārziem, Ziemeļblāzmas kultūras centru, kā arī sabiedrisko transportu. Viņš arī atzina, ka turpmākajos gados Rīgas domē nav plānotas radikālas pārmaiņas.

Darbs kādā komisijā atradīsies arī opozīcijas deputātiem. Visiem 60 deputātiem būšot jādarbojas rīdzinieku labā.

Jaunajā sasaukumā ievēlēts arī Amerika dēls. Tēvs apgalvoja, ka dēls ir pastāvīgs un pats izlems, kurā jomā strādās rīdzinieku labā.

GKR varētu deleģēt pārstāvjus SC sarakstam Saeimas vēlēšanās

Amerika vadītā GKR Saeimas vēlēšanās ar atsevišķu sarakstu nestartēs, taču partija varētu deleģēt savus pārstāvjus SC Saeimas deputātu kandidātu sarakstam.

Ja būs abpusēja piekrišana, neizslēdzu kandidātu deleģēšanu SC sarakstā Saeimas vēlēšanās.

Atsevišķam startam neesot pamata. GKR ir Rīgas partija, bet Latvijā ir pieci vēlēšanu apgabali.

Pats Ameriks neplāno startēt uz Saeimu.

SC un GKR uzvar Rīgas domes vēlēšanās

Portāls TVNET jau ziņoja, ka pašvaldības vēlēšanās Rīgā uzvarējusi un vairākumu domē ar 39 no 60 vietām ieguvusi apvienība SC/GKR.

Vēlēšanās noteikto 5% barjeru pārvarējusi un domē iekļuvusi arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemai un Brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) un partija «Vienotība», kas ieguvušas attiecīgi 12 un deviņas vietas.

SC/GKR Rīgā ieguvusi 58,54% vēlētāju atbalstu, VL-TB/LNNK - 17,86% un «Vienotība» - 14,13%.

Citi politiskie spēki 5% barjeru nav pārvarējuši.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu