Jāņu simboli joprojām - alus, vainagi, ugunskurs, līgodziesmas (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Populārākā Jāņu tradīcija ir alus baudīšana, vainagu pīšana, lekšana pāri ugunskuram un Līgo dziesmu dziedāšana, ko norādījuši attiecīgi 62%, 43%, 41% un 37% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, secināts alus darītavas AS «Aldaris» veiktajā aptaujā «Aldara papardes indekss».

Aptaujātie respondenti kā tradīciju, bez kuras Jāņu svinēšana nav iedomājama, visbiežāk nosauc Jāņu ugunskuru, no kura gatavi atteikties būtu vien 5% aptaujāto, un labu draugu kompāniju, no kuras būtu gatavi atteikties tikai 6% respondentu.

Kopumā šogad Līgo svētkus šogad svinēšot 83% aptaujāto. Nekādas vasaras saulgriežu tradīcijas neievēro 12% līgotāju, tajā skaitā 17% cittautiešu un 9% latviešu.

Tāpat «Aldara papardes indeksā» noskaidrots, ka 21% respondentu Jāņu naktī dodas papardes zieda meklējumos, bet aktīvākie meklētāji solās būt vīrieši - 28% pretstatā 15% sieviešu.

Aptauja tapusi sadarbībā ar «OMD Snapshots». Kopumā tika aptaujāti 905 respondenti.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu