Ķīlis atklāj, ko dzēris pirms avārijas (229)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atzīst, ka dienā, kad viņš izraisīja avāriju, vajadzēja izvērtēt sava spējas vadīt auto un pēc vakariņām restorānā, kur lietots alkohols, prātīgāk būtu bijis mājās doties ar taksometru, nevis pašam braukt, šodien intervijā TV3 Ziņām sacīja Ķīlis.

Ķīlis intervijā TV3 atklāja, ka tās dienas vakarā vakariņās restorānā dzēris vīnu un vēlāk arī alu. Runājot par savu tā vakara rīcību, viņš atzīst, ka

«rīkojies stulbi» un pārvērtējis savas spējas noteikt, vai varējis tajā vakarā braukt ar mašīnu.

«Paldies Dievam, [otra] mašīna bija tukša,» par negadījumu saka Ķīlis.

Kā ziņots, Ķīlis pagājušajā nedēļā izraisīja avāriju Rīgā, Āgenskalnā. Saskaņā ar policijas sniegto informāciju ap plkst.1.30 Nometņu ielā automašīna «Mazda 3» ietriecās stāvošā automašīnā «Volkswagen Bora». Policijas darbinieki konstatēja, ka «Mazda 3» vadījis kāds 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš paskaidrojis, ka tumsā nav pamanījis stāvošo automašīnu. Vīrieša izelpā konstatēta 1,34 promiles alkohola.

Bojātā automašīna "Volkswagen Bora" Nometņu ielā, kurā ietriecās bijušā izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa vadītā automašīna "Mazda 3"
Bojātā automašīna "Volkswagen Bora" Nometņu ielā, kurā ietriecās bijušā izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa vadītā automašīna "Mazda 3" Foto: LETA

Draud arests

Rīt Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa lems, kādu administratīvo sodu piemērot bijušajam ministram. Ķīlim par iespējamo pārkāpumu draud administratīvais arests no piecām līdz desmit diennaktīm, naudas sods no 600 līdz 800 latiem un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz diviem gadiem. Notiesāšanas gadījumā sodu viņš varēs izciest jebkurā īslaicīgās aizturēšanas vietā. Pats Ķīlis par to, kurā vietā izciest sodu, nedomājot un esot gatavs pilnībā pieņemt tiesas lēmumu.

Ķīlis arī apņēmies atrast sabojātās automašīnas īpašnieku un atlīdzināt nodarīto papildus apdrošināšanas kompensācijai,

norādīja TV3 Ziņas.

Kā Ķīlis iepriekš sacīja, viņš naktī griezies no Slokas ielas uz Nometņu ielu, kur krustojumā diezgan tuvu stāvēja mašīna, un viņš nav spējis izvairīties no sadursmes. Vaicāts, vai atradies alkohola reibumā, Ķīlis iepriekš norādīja, ka īsti to apstiprināt nevarot. Viņam nav informācijas par to, ka viņa izelpā policija konstatējusi 1,34 promiles alkohola. Pa dienu viņš gan esot izdzēris kādu alu, taču nav pārliecināts, vai tas bijis pie vainas. «Cilvēku var mērīt pēc kaut kādas proves, bet vai tas nozīmē, ka kaut ko viņi atrada, es nezinu,» sacīja Ķīlis.

Savukārt, taujāts par to, vai, sēžoties pie automašīnas stūres, juties alkohola reibumā, viņš atbildēja: «Nē, nejutos, ka būtu kas tāds, kas varētu man traucēt.»

Policija daļā par auto vadīšanu reibumā administratīvā pārkāpuma protokolu nosūtījusi uz tiesu. Savukārt daļā par avārijas izraisīšanu policija pati lems, kādu sodu piemērot šoferim.

Autovadītāja tiesības šobrīd ir aizturētas, bet automašīna nogādāta stāvvietā.

Komentāri (229)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu