Rīgas dome sabojā Angļu ģimnāzijas svētku sajūtu (349)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Rīgas domes Īpašumu departamenta nolīgto strādnieku paviršības dēļ ir iespējams, ka pirmā skolas diena Angļu ģimnāzijā nemaz nenotiks. Atsevišķi pedagogi norāda, ka tādu haosu viņi redz pirmoreiz 30 gadu laikā un norāda uz remontdarbu veicēju acīmredzami nepietiekamo kvalifikāciju - viņi ir sabojājuši vienu no mācību iestādes dārgākajām relikvijām, nepilnus simts gadus senās ozolkoka durvis.

Šo pirmdien, 26.augustā, Rīgas mērs Nils Ušakovs lepni tvītoja, ka Angļu ģimnāzijā remonts tiks pabeigts līdz 2.septembrim. Arī viņa vietnieks Andris Ameriks tās pašas dienas sasauktajā preses konfernecē, kurā informēja par galvaspilsētas skolu gatavību jaunajam mācību gadam, pauda pārliecību – līdz zinību svētkiem viss būšot kārtībā.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Piektdienas rītā TVNET saņēma ziņu no satrauktiem ģimnāzijas skolēnu vecākiem, ka būvdarbi iekavējušies par desmit dienām – skolā ir tāds haoss, ka remonta pabeigšana līdz 2.septembrim ir apdraudēta.

Ierodoties mācību iestādē, aina pavērās visai bezcerīga – telpas, kur pēc nepilnām trim dienām priecīgi jāskraida skolēniem, ir klātas ar būvputekļiem, tajās pilnā sparā notiek remonts, kā arī mēbeļu pārnešana.

Neskatoties uz to, ka skolas vadība vairākkārt ir izsaukusi būvuzraugu, darbi nav pabeigti laikā.

Skolas darbinieki pāris dienas pirms jaunā mācību gada cenšas paspēt sakārtot skolu jaunajam mācību gadam.

Par remontdarbiem atbildīgs ir Rīgas domes Īpašumu departaments, kurš šiem darbiem nolīdzis divas būvfirmas – SIA «Laguta», kas nomaina elektrības tīklu, griestus un veic apdari sienām 3. un 4. stāvā, kā arī SIA «SZMA Rīga», kas turpat veic grīdu un durvju nomaiņu.

Gan vecāki, gan arī skolā sastaptie pedagogi neslēpa bažas par abu būvfirmu zemo kvalifikāciju.

Uzskatāms piemērs ir skolas gaitenī esošās aptuveni astoņdesmit gadus vecās ozolkoka durvis, kas ir Angļu ģimnāzijas relikvija – strādniekiem tika uzdots tās restaurēt, taču tā vietā «SZMA Rīga» tām pavirši pārkrāsoja pāri.

Senās ozolkoka durvis pirms to paviršas pārkrāsošanas
Senās ozolkoka durvis pirms to paviršas pārkrāsošanas Foto: Publicitātes foto

Vairākkārt redzams paviršs sienu krāsojums, bet kāds aculiecinieks atstāsta traģikomisku gadījumu – strādnieki linoleju uzklājuši tā, ka nav bijis iespējams atvērt divu klašu durvis. Kāda skolotāja, kura Angļu ģimnāzijā strādā 30 gadu atzīst – šādu haosu viņa redz pirmoreiz.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Būvnieku attieksmi pret darbu labi ilustrē skolas darbinieku novērojums, ka par spīti saspringtajam darba grafikam daži atļaujas ierasties ar pusstundas kavēšanos. «Acīmredzot, kā maksā, tā arī strādā,» norāda kāds no skolā sastaptajiem cilvēkiem.

Gan vecāki, gan pedagogi vēlējās saglabāt anonimitāti, jo, acīmredzot, nevēlas nokļūt Rīgas domes «melnajā sarakstā». Skolas pārstāvjiem ir bažas, ka pašvaldība varētu nepildīt savu doto solījumu celt jaunu piebūvi, par kuru Rīgas Angļu ģimnāzija cīnās jau 15 gadus.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Īpašuma departamenta direktora Oļega Burova balss tonis telefonsarunā ar TVNET radīja iespaidu, ka tas nepaliks bez sekām – viņš lūdza nosaukt to personu vārdus, kuri pauduši pretenzijas, kā arī laiku, kad tas darīts. Sazvanoties atkārtoti, departamenta direktors pārmeta, ka šis gadījums tiekot politizēts, lai kārtējo reizi norādītu uz pie varas esošā Saskaņas Centra mēra Nila Ušakova kļūdām.

Burovs apgalvo, ka apmeklējot mācību iestādi pirmdien viņam radies iespaids, ka darbi ir pabeigti par 98%. Īpašumu departamenta direktors norāda arī uz salīdzinoši īso laiku remontdarbiem – tie tika uzsākti pēc Dziesmu un Deju svētkiem, jo šī kultūras notikuma laikā skolas telpās dzīvoja to dalībnieki. Skaidrojot, kāpēc izvēlēts šo būvfirmu pakalpojumi, Burovs norādīja, ka līgums slēgts gada sākumā un tās piedāvājušas lētāko variantu.

Bijušais Rīgas Angļu ģimnāzijas direktors Modris Klegeris
Bijušais Rīgas Angļu ģimnāzijas direktors Modris Klegeris Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Mācību iestādē TVNET sastapa arī bijušo tās direktoru Modri Klegeri, kurš savu darbu beidza 19.augustā, dodoties pensijā. Jūtams, ka sirmajam kungam ir zināms rūgtums par to, ka līdz šim remonta un uzlabošanas darbus solījuši daudzi, taču viņa laikā nekas būtisks tā arī nav izdarīts. Skolotāji, vecāki un vecāko klašu skolēni ir pauduši apņēmību ierasties un darīt visu, lai pirmā skolas diena Angļu ģimnāzijā būtu tāda kā parasti. Ja vajadzēs, arī pa naktīm.

Komentāri (349)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu