Biedrība «Laiks kultūrai» atzinīgi vērtē ministres paveikto (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biedrība «Laiks kultūrai», kas apvieno nacionālas nozīmes kultūras institūciju vadītājus, uzskata, ka gadu pirms Saeimas vēlēšanām un laikā, kad tiek intensīvi strādāts pie nākamā gada budžeta, kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) nomaiņa radītu veiksmīgi noritošā darba pārtraukumu, panākto risinājumu nestabilitāti un kopumā kaitētu nozarei.

Ar ministres atbalstu kultūra ir ieņēmusi nozīmīgu lomu Nacionālajā attīstības plānā 2020.gadam, kā arī ir tapušas kultūras un mākslas nozaru stratēģijas un ir izstrādāts kultūrpolitikas pamatnostādņu dokuments «Radošā Latvija», atgādina biedrības «Laiks kultūrai» valde.

«Patlaban, kad kopīgā darbā ir panākts 2014.gada kultūras budžeta salīdzinoši ievērojams pieaugums, kuru strīdos var pazaudēt,

mēs neatbalstām kultūras ministres demisijas pieprasījumu. Lai stabilizētu situāciju, mēs aicinām sabiedrību un politiķus izvairīties no pretnostatījuma - operas direktors vai kultūras ministre,» pauda «Laiks kultūrai» valdes priekšsēdētāja vietniece Māra Lāce.

Aicina rast risinājumu operas izaugsmei

Vienlaikus biedrības «Laiks kultūrai» valde norāda, ka novērtē kolēģa Andreja Žagara ieguldījumu 17 gadu garumā Latvijas Nacionālās operas attīstībā. Taču biedrība aicina politiķus un amatpersonas, no kurām ir atkarīga lēmuma pieņemšana, rast risinājumu operas izaugsmes nepārtrauktībai un operas iesākto radošo projektu īstenošanai 2014.gadā un 2015.gadā.

Tāpat biedrība atgādina, ka jau 2010.gada septembrī triju kultūras nozares pārstāvjus apvienojošās organizācijas - biedrības «Laiks kultūrai», «Laikmetīgās kultūras NVO asociācija» un Latvijas Radošo savienību padome - izveidoja sadarbības platformu Kultūras alianse, kas pārstāv vairāk nekā 5000 kultūras nozares profesionāļu. Kopš tā laika ir panākta efektīvāka kultūras nozares aizstāvība un konstruktīvs dialogs kultūras politikas veidošanā.

Atsakās valdē iekļaut Žagaru

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļas kultūras nozarē valda domstarpības par kultūras ministres atbilstību amatam. Domstarpības kultūras nozarē publiski kļuva redzamas pēc tam, kad Jaunzeme-Grende pretēji konkursa komisijas rekomendācijai atteicās iekļaut valdes sastāvā līdzšinējo LNO direktoru Žagaru. Pēc šā ministres lēmuma izskanējušas prasības pēc viņas demisijas.

Savukārt Jaunzeme-Grende prasībai par demisiju neredz nevienu pamatotu argumentu - to viņa sacīja telefonsarunā ar LTV raidījumu «Rīta Panorāma».

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu