Nosauc svarīgākos kritērijus studiju izvēlei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Studentu vidū trīs svarīgākie kritēriji mācību iestādes izvēlē ir prakses iespējas, studiju programmu dažādība un pasniedzēju darba kvalitāte, secināts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) veiktajā studentu aptaujā.

Pasniedzēju darba kvalitāti par nozīmīgu kritēriju atzīmējis 21% respondentu, bet studiju programmu dažādību - 13%. Tikmēr prakses iespējas kā studiju izvēlē noteicošo minējuši 12% aptaujāto.

Savukārt augstskolas spēju nodrošināt studentiem brīvu pieeju praktizēties laboratorijās, cehos, studijās par «ļoti svarīgu» atzinis 61% respondentu.

To, ka svarīgi, lai vienas mācību iestādes dažādas fakultātes ir nodalītas, proti, studijas notiek atsevišķās telpās, apstiprinājuši arī 56% RTU aptaujas respondentu.

Aptauja veikta no 20. līdz 26. septembrim, un tajā piedalījās 330 respondenti.

Kā ziņots, Ķīpsalā durvis vēris jaunais Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) radošo industriju centrs, kas ir pirmā universitātes teritoriālā kompleksa jeb studentu pilsētiņas «RTU - Pilsēta pilsētā» projekta gaitā ekspluatācijā nodotā ēka, aģentūru LETA informēja projekta sabiedrisko attiecību koordinatore Kristīne Toma.

RTU jaunajā ēkā studiju vietas ir gan Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes, gan Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta studentiem un mācībspēkiem. Kopumā RTU radošo industriju centrā šogad mācības sākuši 650 studenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu