Graube: kāpurķēžu kaujas mašīnas iegāde būs liels ieguvums (189)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Raimonds Graube uzskata, ka kāpurķēžu kaujas mašīnas iegāde, par ko Latvija uzsākusi sarunas ar Lielbritāniju, valstij ir liels ieguvums.

«Līdz šim valsts ir bijusi parādā karavīriem modernu bruņojumu un jaunākās tehnoloģijas. Ir sperts pirmais nozīmīgais solis bruņoto spēku attīstības plāna realizēšanā, un tas ir arī nozīmīgs militāro spēju ieguvums gan valsts aizsardzībā, gan starptautisko uzdevumu izpildē,» sacīja Graube.

Arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks pārliecināts, ka kāpurķēžu kaujas mašīna uzlabos Latvijas militāro situāciju. «Jauna bruņu tehnika nepieciešama tāpēc, ka mūsu kājinieki ir neaizsargāti, mēs esam pēdējā valsts Baltijā, kurai jau vairākus gadus nav bruņu aizsardzības un uguns spējas,» sacīja Pabriks.

Sarunās ar Lielbritāniju Latvija precizēs viena bataljona ekipēšanai nepieciešamo kaujas mašīnu skaitu, modifikācijas veidus, izmaksas un citus ar to iegādi saistītos jautājumus.

Vienlaikus šobrīd tiek apsvērta iespēja piesaistīt Latvijas uzņēmējus iegādātās bruņu tehnikas remonta bāzes nodrošināšanai. «Tas būs vērā ņemams atbalsts tautsaimniecībai, iespējams, uzņēmumos radot pat daudzas jaunas darbavietas,» norāda Graube.

Jau vēstīts, ka Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku brigādes mehanizācijai, NATO izcilības centram stratēģiskās komunikācijas jautājumos, gaisa telpas novērošanas sistēmas uzstādīšanai un citiem Aizsardzības ministrijas pasākumiem no nākamā gada budžeta atvēlēja papildu 11 miljonus latu.

Aizsardzības ministrijas budžeta izdevumi 2014.gadā plānoti 225 682 358 eiro jeb 158 610 463 latu apmērā, 2 220 141 eiro (1 560 323 latus) plānots tērēt kājnieku brigādes mehanizācijai.

Komentāri (189)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu