LTA atzīst «nepilnības» ugunsdrošības instrukciju ievērošanā veikalos (107)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas mazumtirdzniecības vietās pastāv nepilnības attiecībā uz ugunsdrošības instrukciju ievērošanu, kuras pēc iespējas drīzāk būtu jānovērš, pēc jau notikušās «Maxima» traģēdijas atzinis Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

«Manuprāt, šajā jomā [ugunsdrošības instrukciju ievērošanā] pastāv nepilnības,» sacīja Danusēvičs, piebilstot, ka drošības instrukciju ievērošanā mazumtirdzniecības vietās būtu nepieciešams veikt uzlabojumus.

Viņš pastāstīja, ka pēc notikušās lielveikala «Maxima» traģēdijas Zolitūdē, LTA 4.decembrī padomes sēdē plāno tikties ar Valsts darba inspekcijas pārstāvjiem, lai pārrunātu, kādas kļūdas pieļautas attiecībā uz jau ekspluatācijā nodotajiem būvprojektiem. Tāpat plānots spriest par darba drošības pasākumu ievērošanu un to kontroli mazumtirdzniecībā. Iecerēts arī pārrunāt valsts veiktās pārbaudes attiecībā uz darba drošības pasākumu ievērošanu un, vai tiek nodrošinātas visas nepieciešamās kontroles šajā jomā.

LTA plāno pārrunāt arī nepieciešamos uzlabojumus darba drošības pasākumu ievērošanā, lai pēc padomes sēdes varētu izstrādāt rekomendācijas mazumtirgotājiem kā novērstu nepilnības šajā jomā.

Viņaprāt, cilvēki mazumtirdzniecības vietās patlaban kopumā var justies droši. «Domāju, ka jā, [var justies droši apmeklējot mazumtirdzniecības vietas],» teica LTA prezidents, piebilstot, ka, iepērkoties cilvēks var justies tikpat droši, kā jebkurā citā publiskā vietā, piemēram, sabiedriskajā transportā.

Jumts lielveikalā « Maxima « iegruva ceturtdienas vakarā kopumā 1500 kvadrātmetru platībā. Notikušā iemeslus skaidro policija. Katastrofā bojā gājuši 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, kuri bija ieradušies glābt cilvēkus.

Saistībā ar traģēdiju Latvijā bija izsludinātas trīs dienu sēras - no 23. līdz 25.novembrim.

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu