Latvijas Būvnieku asociācija: valstiska kontrole pār būvniecību ir jāatjauno (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valstiska kontrole pār būvniecības uzraudzību ir jāatjauno, taču ne vairs valsts būvinspekcijas veidolā, otrdien intervijā LTV raidījumā «Rīta Panorāma» teica Latvijas Būvnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Mārcis Nikolājevs.

Viņš stāstīja, ka jaunajā būvniecības likumā, kura izstrāde ilga septiņus gadus, ir strikti nodalīta katra būvniecībā iesaistītā atbildība. «Pašlaik tas ir labākais variants, kas varētu būt,» teica Nikolājevs.

Asociācijas valdes priekšsēdētājs arī stāstīja, ka pirmdien, būvnieku asociācijām tiekoties ar ekonomikas ministru un ministrijas pārstāvjiem, visi bija vienisprātis, ka ir jāatjauno valsts kontrole pār būvniecību, taču ne vairs tādā veidā kā būvinspekcija. Nikolājevs paskaidroja, ka būvinspekcija nespēja veikt savas funkcijas.

Turpmāk, pēc viņa teiktā,

būvniecības pārraudzība ir jāveic valsts, kā arī pašvaldību līmenī.

Latvijas Būvnieku asociācijas vadītājs uzsvēra, ka saistībā ar «Maxima» traģēdiju projektam bija gan sertificēts būvuzraugs, gan būvdarbu vadītājs, kā to prasa likumdošana. «Ir runa par ētiku... Faktiski tas ir cilvēcīgais faktors, arī drusku sistēmas kļūda. Katrs pieļauj kaut kādas nelielas kļūdas un pielaides, un šeit mēs redzam rezultātu,» teica Nikolājevs.

Jau vēstīts, ka saistībā ar «Maxima» traģēdiju ir atjaunojusies diskusija par valsts būvinspekcijas atjaunošanu.

Tāpat ziņots - Rīgā, Zolitūdes veikalā «Maxima» 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā ir bojā gājuši 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, kuri bija ieradušies glābt cietušos.

Tirdzniecības kompleksu, kurā telpas izmantoja «Maxima», attīstījis uzņēmums «Homburg», bet būvējusi būvkompānija «RE&RE». Veikala ēka Zolitūdē, Priedaines un Anniņmuižas ielu krustojumā pabeigta 2011.gada nogalē.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu