Ušakovs norāda: neesot pamata uzskatīt, ka Būvvaldes darbā būtu pieļauti pārkāpumi (529)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uz jautājumu, vai arī viņam nebūtu jāuzņemas politiskā atbildība par Zolitūdes traģēdiju, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» atkārtoja, ka joprojām neredzot pamatu uzskatīt, ka Rīgas Būvvaldes darbā būtu pieļauti kādi pārkāpumi. Vienīgais, ko viņš kā Rīgas domes priekšsēdētājs var darīt, ir turpināt strādāt, palīdzēt cietušajiem un bojāgājušo ģimenēm, palīdzēt izmeklēšanai.

Premjers esot patriekts

Viņš norādīja, ka Latvijā valdības nav faktiski jau kādu mēnesi - vakar notika tikai šā fakta konstatācija, kad

premjers Valdis Dombrovskis (V) tika patriekts no darba.

Par iesaistīšanos nākamās valdības veidošanā Ušakovs sacīja, ka «Saskaņas centrs» (SC) vienmēr ir gatavs iesaistīties valdības darbā, taču, redzot, kā labējās partijas laikā, kad vēl nav apglabāti visi Zolitūdes traģēdijā bojāgājušie, jau dala krēslus, «man ir grūti iedomāties ar viņiem strādāt kopā».

Ušakovs saskata lielu potenciālu bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas veidotajai tautas kustībai mainīt lietas Latvijā, «viss atkarīgs no komandas. Kad tā būs, redzēs, vai ir iespējams strādāt kopā.»

Kā ziņots, Rīgas mērs uzsver, ka pirms pieciem mēnešiem viņš ir saņēmis vairāk nekā 58% vēlētāju atbalstu un, viņaprāt, vēlētāju intereses nebūs labāk pārstāvētas, ja viņš demisionēs.

Dombrovskis izmantojot situāciju

Ušakovs uzskata, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) izmanto situāciju, lai iegūtu popularitāti un atkāptos no valdības vadītāja pienākumiem, saskaroties ar problēmām, kuras nespēj un nevēlas risināt. Rīgas mērs norāda, ka šīs problēmas ir stabils valdības darbs, «Liepājas metalurga» problēmu risināšana, inflācija, kas saistīta ar eiro ieviešanu, tiesvedība saistībā ar «airBaltic» u.c.

No premjera puses tas ir cinisks mēģinājums nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu - nopelnīt papildu popularitātes punktus pirms nākamajām vēlēšanām, kā arī valstī grūti risināmos jautājumus uzvelt kādam citam, norāda Ušakovs.

Kā vakar apstiprināja Rīgas vicemēra preses sekretārs Mareks Gailītis, arī Andris Ameriks (GKR) neplāno atkāpties no sava amata.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kur bojā gāja 54 cilvēki, Ministru prezidents Dombrovskis (V) nolēmis demisionēt.

Komentāri (529)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu