Vīķe-Freiberga: premjers, atkāpjoties no amata, ir uzņēmies morālo atbildību (57)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šokēta par «Maximas» attieksmi un ļoti pārsteigta par premjera Valda Dombrovska demisiju ir mūsu eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Viņa jau vairāk nekā nedēļu ir tālu ārpus Latvijas un par jaunumiem dzimtenē uzzina novēloti.

Premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība»), atkāpjoties no amata Zolitūdes traģēdijas dēļ, ir uzņēmies morālo atbildību, Latvijas Televīzijā valdības vadītāja soli komentēja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

«Pēc šāda veida notikumiem privātfirmas ēkā, politisko atbildību jau nenes ne premjers, ne kāds cits, izņemot varbūt pilsētas pašvaldības autoritātes, kas ir saistītas ar būvdarbiem, būvatļaujām, arhitektiem, būvniekiem un plāniem. Premjers savā ziņā ir uzņēmies morālo atbildību par to, ka valstī lietas ir tādā situācijā, ka šādas katastrofas ir iespējamas. Tas, manuprāt, ir ļoti smags lēmums, bet arī situācija ir smaga. Šajā brīdī ir nepieciešams, lai būtu pilnīgs Saeimas atbalsts izpildvarai, lai varētu spert tālākos soļus,» Latvijas Televīzijai telefonintervijā sacīja eksprezidente Vīķe-Freiberga, kura šobrīd neatrodas Latvijā.

Arī viņu šokējusi uzņēmēju attieksme,

absolūti atsakoties no jebkādas atbildības un izliekoties, ka nekas īpašs nebūtu noticis.

21.novembrī sabruka lielveikala «Maxima» jumts Zolitūdē un traģēdijā bojā gāja 54 cilvēki, bet 29 ar dažādām traumām nonāca slimnīcā.

Dombrovskis par atkāpšanos paziņoja trešdien, uzņemoties politisku atbildību par notikušo. Šāds paziņojums sekoja pēc iknedēļas tikšanās ar Valsts prezidentu.

Policija izvirzījusi trīs versijas un turpina izmeklēšanu.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu