Būvvalde atrunājas: «Maxima» traģēdijas iemesls ir visu projektā iesaistīto attieksme pret darbu (94)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijai, kad, iebrūkot jumtam lielveikalā «Maxima», dzīvību zaudēja 54 cilvēki, iemesls ir visu projektā iesaistīto attieksme pret darbu, piektdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

«Tā ir cilvēciska attieksme pret savu darbu, ko veic visi būvniecībā iesaistītie, sākot no pasūtītāja, tālāk būvētājs, būvuzraugs..» teica būvvaldes vadītājs, gan norādot, ka atbildīgos par traģēdiju noskaidros izmeklēšanā.

Viņš uzsvēra, ka veikala projektā ir vairākas kļūdas. «Pēc vizuāla novērtējuma ir skaidrs, ka traģēdijai ir vairāki cēloņi. Es nedomāju, ka ir viens vienīgs cēlonis, ir cēloņu kopums, kas ir tehnoloģiskajos risinājumos, gan būvprojekta slodzes, iespējams, nav pietiekamas,» teica Vircavs.

Jau vēstīts, ka ažiotāža ap būvniecības uzraudzību ir sākusies pēc Zolitūdes traģēdijas, kad, lielveikala «Maxima» jumtam iebrūkot, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu