Lietuvas parlamentāriete: Daļa vainas ir jāuzņemas «Maxima» (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daļa vainas par traģēdiju Zolitūdē ir jāuzņemas uzņēmumam «Maxima» - tas ir jādara saistībā ar uzņēmuma pārstāvju reakciju uz notikušo, šodien Baltijas Padomes preses konferencē Saeimā sacīja Baltijas Asamblejas viceprezidente, Lietuvas parlamentāriete Ģiedre Purvaneckiene.

Piemēram, aktuāls ir jautājums, kāpēc «Maxima» laikus nereaģēja uz pirmo signalizāciju, norādīja Lietuvas parlamenta deputāte.

Viņa norādīja, ka Lietuvas parlaments kopā ar valdību vērtēs šo situāciju un nebūs tā, ka viņi centīsies aizstāvēt «Maxima». Būs jāskatās, vai uz «Maxima» vadību būs jāizdara spiediens.

Gan Purvaneckiene, gan Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Neris Germans šodien par ļoti nesaprotamiem nodēvēja uzņēmuma «Maxima Latvija» bijušā vadītāja Gintara Jasinska izteikumus par atbildību Zolitūdes traģēdijā. Lietuvas ārlietu ministra vietniekam šie izteikumi cilvēciski nav saprotami.

Germans norādīja, ka Lietuvas puse ir izteikusi līdzjūtību Latvijai saistībā ar notikušo traģēdiju. Viņš arī pauda, ka «Maxima» darbojas privātajā sektorā, līdz ar to Lietuvas iespējas ietekmēt šo uzņēmumu ir ierobežotas.

Jau ziņots, ka «Maxima Latvija» vadītājs Gintars Jasinsks ceturtdienas vakarā atbrīvots no amata «par nepieņemami paustu viedokli šajā Latvijas tautai sāpīgajā un sarežģītajā laikā».

Jasinsks uz jautājumu, vai arī kādam no veikala vadības nebūtu jāseko Latvijas Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) piemēram, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, izteicās, ka «atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi», bet viņš varot cilvēkiem skatīties acīs. Pēc «Maxima Latvija» vadītāja sacītā, veikala darbinieki rīkojušies tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas, bet pats uzņēmums nav plānojis un neplāno pamest Latvijas tirgu.

Jasinsks vēlāk izteicās, ka viņa vārdi izraisījuši skandālu, jo Latvijas žurnālisti viņu nav pareizi sapratuši - viņš gribējis sacīt, ka kompānijas darbinieki jūt morālu atbildību par notikušo, bet nejūtas šīs nelaimes tiešie vaininieki.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu