Prezidentam pārmet argumentācijas trūkumu premjera izvēlē (177)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākais klupšanas akmens jaunā premjera izvēlē ir pilnīgs argumentācijas trūkums no Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Latvijas Televīzijas raidījumā «Skats no malas» pauda žurnāliste Ilze Nagla.

Viņasprāt, ir dīvaini, kādēļ prezidents noraidīja visus «Vienotības» piedāvātos premjera amata kandidātus, neargumentējot, kāpēc neviens no trim pretendentiem nav derīgs šim amatam. Līdz ar to partijām esot grūti saprast, ko tad īsti piedāvāt šim amatam.

«Nav skaidrs, kādu premjeru viņš [prezidents] vēlas redzēt, un tā ir lielākā problēma,»

secināja žurnāliste.

Arī žurnāliste Madara Fridrihsone piekrita, ka prezidentam nav īsti skaidrs, kādu lomu viņš pašlaik spēlē. Lai gan prezidenta nostāja, pēc viņas domām, nav pārsteigums, jo Bērziņš jau iepriekš paudis vēlmi mainīt prezidenta lomu valdības veidošanas procesā.

Savukārt raidījuma vadītājs Kārlis Streips uzskata, ka vienlaikus piedāvāt trīs premjera amata kandidātus ir bijusi «Vienotības» taktiska kļūda. Pēc viņa domām, aizsardzības ministra Arta Pabrika kandidatūra ir pārāka pār eiroparlamentārieti Krišjāni Kariņu un Rīgas domnieku Intu Dālderi.

Apšauba objektivitāti

Tāpat Streips apšaubīja prezidenta objektivitāti, veidojot valdību.

«Maz ticams, ka Andris Bērziņš, kas nācis no ZZS, un arī kancelejas vadītājs Gundars Daudze tiešām rīkojas neatkarīgi no ZZS.

Tandēms droši vien ir, kura mērķis ir nerrot «Vienotību»,» teica Streips.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība») paziņojis par demisiju un pašlaik norit konsultācijas ar Valsts prezidentu par jaunās valdības sastāvu.

Komentāri (177)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu