Ārlietu ministrija nekomentē aizdomas par Ķīnas hakeru uzbrukumu (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrija (ĀM) nekomentē laikraksta «The New York Times» šodienas publikāciju, kurā teikts, ka Ķīnas hakeri izspiegojuši arī Latvijas ĀM datorus, uzsvēra ĀM vēstnieks-preses sekretārs Kārlis Eihenbaums.

«ĀM nekomentē šādus jautājumus un nevar komentēt arī šo «The New York Times» publikāciju,» sacīja Eihenbaums. Viņš norādīja, ka ĀM pastāvīgi, rūpīgi un atbildīgi seko līdzi saviem komunikāciju līdzekļiem, arī elektroniskajiem. Situācija tiek regulāri analizēta, kā arī tiek veiktas atbilstošas un nepieciešamās izmaiņas, palielinot visu informācijas sistēmu, tajā skaitā sakaru un mājaslapu drošību.

Jau ziņots, ka Ķīnas hakeri pirms septembrī Sanktpēterburgā notikušā G20 samita, kura galvenā tēma bija Sīrijas krīze, izspiegojuši piecu Eiropas valstu, arī Latvijas, ārlietu ministriju datorus, to otrdien, atsaucoties uz Kalifornijas datordrošības uzņēmumu «FireEye Inc», vēsta laikraksts «The New York Times».

Hakeri esot iefiltrējušies ministriju datortīklos, nosūtot to darbiniekiem e-pasta vēstules, kurās bijuši inficēti dokumenti ar tādiem nosaukumiem kā «ASV militārās alternatīvas Sīrijā», skaidroja «FireEye» pārstāvji.

Kad saņēmēji atvēruši šos dokumentus, viņi savos datoros ielādējuši kaitīgu kodu.

Kiberuzbrukumi vērsti pret Čehijas, Portugāles, Bulgārijas, Latvijas un Ungārijas ārlietu ministrijām, vēsta laikraksts.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu