Ko nozīmē augstā vizīte? (67)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Latvijā ierodas Eiropas Savienības (ES) augstākās amatpersonas. Latvijas vēstniece ES Ilze Juhansone skaidro, ka vizīte būs gan simboliska, gan tai būs darba saturs.

Viņa šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja, ka vizīti var uzskatīt par zināmas līnijas pavilkšanu vienam pabeigtam projektam - eiro ieviešanai Latvijā.

Vienlaikus tā ir arī darba vizīte.

Sākusies Grieķijas prezidentūra ES, noslēgumam tuvojas Eiroparlamenta darba sesija. Tāpēc

šis ir viens no intensīvākajiem brīžiem ES dienaskārtībā.

Ir vesela virkne jautājumu, par ko nepieciešams panākt vienošanos starp dalībvalstīm un Eiropas Parlamentu, lai spēkā stātos virkne regulējumu gan attiecībā uz finanšu sektora uzraudzību, gan nākamā perioda ES finansējuma izlietojumu.

Šajā jomā patlaban ir viena no galvenajām Latvijas interesēm.

Šodien apskatāmo jautājumu loks ir ļoti plašs.

Viena no tēmām, kas interesē gan ES, gan Latvijas un citu valstu politiķus, ir Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Visu dalībvalstu izaicinājums ir diezgan līdzīgs - panākt lielāku pilsoņu aktivitāti šajās vēlēšanās. Līdz šim tā bijusi diezgan zema.

Tāpēc tiek spriests, kā mazināt plaisu un atrautību starp Briseles izstrādāto politiku un ES iedzīvotājiem. Jāatceras, ka Eiropas Parlaments ir tā institūcija, kur ES pilsoņiem ir vistiešākās ietekmes iespējas.

TVNET jau ziņoja, ka piektdien Rīgā ierodas Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs (Herman van Rompuy) un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu (José Manuel Barroso), lai tiktos ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un piedalītos pasākumā par godu eiro ieviešanai Latvijā.

Pasākumiem līdzi sekos arī TVNET, piedāvājot tiešo reportāžu.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu