Vešņakovs: Latvijā Krievija armiju neievestu, ja krievvalodīgie pat to lūgtu (254)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Latvijā notiktu līdzīga situācija kā Ukrainā un kāda krievvalodīgo iedzīvotāju grupa lūgtu Krievijas palīdzību un karaspēka ievešanu, tādējādi aizstāvot viņu intereses Latvijas teritorijā, lūgums netiktu ņemts vērā, LTV7 raidījumā «Aktuālais jautājums» atzina Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Viņš šādu iespēju noliedza un atbildēja īsi, ka tas nekad nenotiktu.

«Nevajag fantazēt. Tā nenotiktu,» sacīja vēstnieks, lai gan pēc tam piebilda, ka katrs gadījums tomēr ir jāskata atsevišķi.

Tāpat uz jautājumu, vai Krievija atsauktos pat uz šādu partijas «Saskaņas centrs» aicinājumu, Vešņakovs atbildēja pārliecinoši, ka partijas līderis Nils Ušakovs to nekad nedarītu.

Vēstnieks īpaši uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotāji var justies drošībā.

Sankciju ieviešanu sauc par muļķībām

Tomēr Latvijas lēmumu ieviest sankcijas pret Ukrainas amatpersonām Vešņakovs nosauca par muļķīgu, jo to nevajadzēja darīt. Viņš pauda neizpratni, kāpēc sankcijas netiek ieviestas arī pret tiem cilvēkiem, kas īstenoja apvērsumu Ukrainā.

Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Rietumvalstis nosodījušas Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā.

Komentāri (254)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu