Ugunskuru Eiropas centrā un Latvijā iekūris Putins. Mums tas jādzēš (271)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET/LETA

Notiekošais Ukrainā ir lielākais ugunsgrēks, kurš aizkurts Eiropas centrā 21. gadsimtā. To šajās dienās apgalvo gandrīz visi ietekmīgi pasaules politiķi. Kad sabruka PSRS un krita dzelzs priekškars, kas 50 gadus dalīja Eiropu divās pretpolu daļās, komunistiskajā blokā un brīvajā pasaulē, mums šķita, ka vairāk Eiropu neviens režīms ar impēriskām ambīcijām neapdraud.

Krievija ar harismātisko un drosmīgo prezidentu Jeļcinu priekšgalā kopš 1991. gada radīja Latvijas drauga un sabiedrotā iespaidu. Jo gan Latvija, gan Krievija bija ieguvušas brīvību.

Taču pagājuši tikai 23 gadi, un Krievija mums ir kļuvusi par bīstamāko kaimiņu. Jo tajā pie varas ir nokļuvis mazs vīriņš ar Napoleona kompleksiem un paranoiķa uzvedību*, kurš atkal alkst atdzīvināt PSRS impēriju zem Krievijas segas. Šo paranoiķi sauc Putins.

Viņš Eiropas centrā ir sācis kurt ugunskuru, kurš pārvēršas ugunsgrēkā, kuru liek dzēst visai pasaulei, arī mums Latvijā. Ne mūsu senči kūra ugunskurus pasaulē un Eiropā pēc Otrā pasaules kara, kas dega līdz pat 1989. gadam, ne mēs aizdedzinājām Ukrainas ugunskuru. Taču jādzēš šie ugunsgrēki ir mums visiem.

We Didn't Start the Fire**

Ugunsgrēkus pasaulē pēc Otrā pasaules kara sāk kurt Staļins, tagad 21. gadsimtā auksto karu Eiropā grib sākt ambiciozais mazais vīriņš ar iedomātu Krievijas impērijas atjaunošanas misiju galvā. Kurš, kā izrādās, dzīvo citā realitātē, kā pēc nesenās telefona sarunas tikko atzina Vācijas kanclere Merkele. To, ka Putins dzīvo citā īstenībā, pirms gada secināja arī ASV prezidents Obama, raksturojot Putinu kā garlaikotu skolnieku klases pēdējā solā. Ķermeņa valoda pasaka vairāk par verbālo valodu. Paskatieties uz Putina ķermeņa valodu, kad viņš tiekas un pozē ar pasaules līderiem. Viņš tajā sabiedrībā nejūtas komfortabli. Jūtas izolēts un nesaprasts. Par to viņš tagad atriebjas. Izmanto iespēju ieriebt Rietumiem, lai ne Rietumi, ne Ukraina neiedomājas, ka ukraiņiem būtu tiesības dzīvot brīvībā bez Krievijas, bez Putina.

Kas kurina Putina ugunskuru Latvijā?

To dara Nils Ušakovs ar Saskaņas Centru un satelītiem no Gods Kalpot Rīgai un topošās Šlesera partijas. Viņi tāpat kā Putins dzīvo citā realitātē un «neredz» pierādījumus, ka Krievija būtu iebrukusi Krimā. Taču viņi gatavojas uzvarēt rudens Saeimas vēlēšanās, kā aicina Šlesers: «Ir nepieciešama valdība, kurā var pie viena galda sēdēt ar Putinu un vienoties.»***

Šlesera kungs šajā intervijā pateica to, ko Ušakovs un Urbanovičs visu laiku rūpīgi slēpj. Ja viņi uzvarēs rudens vēlēšanās, tad tiešām pie Latvijas valdības galda sēdēs Putins. Nevis kā viesis, bet kā saimnieks. Ušakova un Urbanoviča, Šlesera, Amerika & Co saimnieks.

Tad nākamais solis būs sabiedriskās domas sagatavošana, lai tauta neiebilstu, ka Saeima nobalsos par izstāšanos no NATO un no ES un sagatavotu augsni Latvijas iestājai Putina Eirāzijas muitas savienībā. Tā šie kungi rudenī būs iekurinājuši ugunsgrēku Latvijā. Jo ne visi Latvijas iedzīvotāji būs gatavi bez pretošanās atdoties Kremļa režīmam.

Tā nav fantāzija, bet pavisam reāla nākotne, ja mēs uzticēsim savas balsis šiem farizejiskajiem politiskajiem spēkiem, kurus vada un koordinē no Kremļa.

Vai mēs esam kādreiz dzirdējuši no Ušakova un Urbanoviča mutes vārdus, ka NATO un ES ir mūsu brīvības un drošības garanti un ka Krievijai ir impēriskas ambīcijas, kas apdraud Latvijas brīvību? Nekad nedzirdēsim.

Viņu vietā runā Krievijas vēstnieks Vešņakovs, kurš sola, ka Nils Ušakovs nekad neaicināšot Latvijā ievest Krievijas karaspēku, pat ja krievvalodīgie un Saskaņas Centrs uz to aicinātu, taču Vešņakovs to neizslēdza, piebilstot, ka katrs gadījums esot jāskata atsevišķi.****

Ja Saskaņas Centrs būtu Latvijai, latviešiem, krieviem un demokrātiskām vērtībām lojāla partija, tad tā šajā Kremļa režīma iebrukuma gadījumā būtu sarāvusi visas saites ar Kremļa Vienoto Krieviju, kas uzmundrināja Putinu lietot militāru spēku Ukrainā. Taču viņi to nedara, jo Kremļa intereses viņiem ir svarīgākas par Latvijas interesēm.

PSRS impērija Eiropu turēja bailēs 50 gadus, un padomju tanki sagrāva tautu brīvības centienus Budapeštā (1959) un Prāgā (1968). Ar šīm pašām metodēm Ukrainā sāk rīkoties PSRS tiesību mantiniece Krievija.

Krievijā visi nedomā kā Putins. Profesors Andrejs Zubovs, žurnāla «Krievijas vēsture XX gadsimts» redaktors (kuru par viņa uzskatiem draud atlaist no darba)***** raksta: «20. gadsimtā mēs esam pazaudējuši tik daudz dzīvību, ka tagad mūsu vienīgajam principam būtu jābūt tam, ko sludināja lielais Solžeņicins: tautas saglabāšana. Tautas saglabāšana, nevis zemju sagrābšana. Zemes savāc tikai ar asinīm un asarām. Nevajag mums vairāk ne asaru, ne asiņu!»*****

Vai pasaulei izdosies apstādināt Putina impēriskās ambīcijas, vai to spēs izdarīt krievu tauta pati? Nevaru sagaidīt, kad Sarkanajā laukumā tiks būvētas Eiromaidana barikādes. Krievu tauta ir to pelnījusi, jo tad visai Eiropai un sevišķi mums, kas dzīvo Krievijas pierobežā, būs reālas drošības sajūta, ja mums blakus dzīvos demokrātiski, brīvi kaimiņi bez mazvērtības kompleksiem. Pasaulei ir jāpalīdz Krievijai tādai kļūt.

Končalovskis: Visa patiesība par Krieviju. Кончаловский: Вся правда о России.

* What is Putin’s Personality Type? http://www.psychologytoday.com/blog/the-career-within-you/201112/what-is-putin-s-personality-type

** Bilijs Džoels (Billy Joel) Mēs neiekūrām ugunskuru. Resursi ar dziesmas tekstu: http://www.azlyrics.com/lyrics/billyjoel/wedidntstartthefire.html

***

****

*****

Andrejs Subovs

Komentāri (271)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu