Rinkēvičs: ANO rekomendācijas ir ieteikums izvērtēt, ne nosodījums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) rekomendācijas ir ieteikums izvērtēt vairākas lietas, nevis to kategorisks nosodījums, un to ir panākuši Latvijas pārstāvji šajā organizācijā, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

«Tas, ko es ieteiktu visiem, kas plosās, izlasīt pašas rekomendācijas. Jūs tur atradīsiet ļoti maigā ieteikuma formā izvērtēt vairākas lietas, nevis kategorisku nosodījumu,» reakciju pēc rekomendāciju publiskošanas komentēja Rinkēvičs.

Viņš norāda, ka tieši Latvijas pārstāvji ANO panākuši, ka rekomendācijas ir ieteikuma formā.

«Tagad daudziem liekas, ka kolēģi, kas ir Latviju pārstāvējuši ANO, nav pietiekami strādājuši. Piedodiet, Latvija katru dienu daudzās organizācijas ir zem nežēlīgu citu valstu spiediena. Tas, kas ir šobrīd publicēts, ir pats maigākais no tā, kas tika sagatavots un par ko notika diezgan sīvas diskusijas,» atklāj ministrs.

ANO Cilvēktiesību komiteja rekomendācijās, kas publiskotas pagājušajā nedēļā, paudusi bažas par «valodas prasmes prasības diskriminējošo ietekmi uz nodarbinātību un darba iespējām minoritāšu grupu pārstāvjiem, kā arī par nepilsoņu iedzīvotāju izslēgšanu no noteiktām profesijām privātajā sektorā».

ANO institūcija aicinājusi Latviju pastiprināt centienus, lai nodrošinātu, ka tiek īstenotas starptautiskā līgumā noteiktās cilvēktiesības un tiek veicināta integrācija, kā arī pārskatīt valodu likumu.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Latvijas varas iestādes ignorē nepilsoņu tiesības, atsakoties uzklausīt ANO rekomendācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu