Rinkēvičs: Situācija Ukrainā var eskalēties līdz plašai vardarbībai (205)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ārlietu ministrija seko notikumu attīstībai Ukrainas pilsētā Doņeckā, «no kuras ir saņemtas ļoti satraucošas ziņas», šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu apliecināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP). «Baidos, ka šoreiz situācija arī pašā Ukrainā eskalēsies līdz pat atklātai un plašai vardarbībai. Mēs ar bažām sekojam līdzi notikumu attīstībai,» žurnālistiem sacīja Rinkēvičs.

«Es ļoti gribētu cerēt, ka neatkārtosies Krimas scenārijs. Tomēr, ja tas atkārtosies, sekos vairākas reakcijas no Eiropas Savienības puses. Tā nebūs militāra iejaukšanās, taču varētu tikt sākta 3.sankciju fāze, kas nozīmē jaunas ekonomiskās sankcijas,» skaidroja Rinkēvičs.

Šajā kontekstā nākamnedēļ ir plānota prezidenta vizīte Turcijā.

«Pašlaik paredzētas dažāda veida sarunas ar gandrīz visām NATO dalībvalstīm par konkrētajiem soļiem, kurus NATO ārlietu un militārās pavēlniecības puses īsteno, lai garantētu Baltijas valstu ārējo drošību. Mums ir ļoti svarīgi strādāt ar katru sabiedroto, un to mēs darām dažādos līmeņos. Turcija ir nozīmīgs spēlētājs Melnās jūras reģionā,» atzina Rinkēvičs, piebilstot, ka plānotā prezidenta vizīte būs ar duālu raksturu, jo tās laikā tiks pārspriesti arī jautājumi par ekonomisko sadarbību.

Kā ziņots, prokrieviskie aktīvisti pirmdien Doņeckas apgabala valsts administrācijas ēkā ieņēmuši prezidiju un pasludinājuši Doņeckas tautas republikas izveidi.

Doņeckas apgabala padomes deputāti, kuri paziņojuši par republikas izveidi, pavēstīja par Doņeckas apgabala iekļaušanu Krievijas sastāvā, kā arī lūguši Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ievest pagaidu miera uzturēšanas spēkus.

Komentāri (205)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu