«Melnajā sarakstā» neiekļaus Krievijas kultūras darbiniekus (116)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) negrasās ieceļošanas aizlieguma jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā iekļaut Krievijas kultūras darbiniekus, kas pauduši atbalstu Krievijas rīcībai Ukrainā.

Latvijai nevajadzētu sekot Krievijai

Kā intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Rinkēvičs, Latvijai nevajadzētu sekot Krievijai un rīkoties Padomju Savienības tradīcijās, aizliedzot un neļaujot visu, kas nepatīk.

Ārlietu ministrs pauda: lai arī viņam nav pieņemama daudzu Krievijas kultūras darbinieku pilsoniskā nostāja, atbalstot Krievijas agresiju Ukrainā, tas nav iemesls viņu iekļaušanai «melnajā sarakstā».

«Netaisos sagādāt kādam papildu reklāmu,»

sacīja ministrs, tieši neatbildot uz jautājumu, vai tas attiecināms uz festivāla «Jaunais vilnis» viesiem. Viņš gan norādīja, ka šajā gadījumā nedomājot par Krievijas rakstnieku-satīriķi Mihailu Zadornovu, kuram ir piešķirta uzturēšanās atļauja Latvijā.

Rinkēvičs arī uzsvēra, ka gadījumā,

ja drošības iestādes iesniegs pamatotu informāciju, ka kāda persona vai tās rīcība rada draudus Latvijai, viņš attiecīgi rīkosies.

Kā ziņots, partijas «Vienotība» un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK pārstāvji vērsušies pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V), Rinkēviča un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) ar aicinājumu iekļaut valstī uz laiku aizliegto personu iebraukšanas sarakstā Krievijas kultūras darbiniekus, kuri publiski pauduši atbalstu «Krievijas prezidenta Vladimira Putina iniciētai Krimas aneksijai un militārajām darbībām Ukrainā».

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu